All information on maintenance and process optimization

MaintenanceBenelux.nl
Search
Stay on top of the news!

Stay informed!
Read our monthly newsletter.

Your address will never be given to third parties.
See our privacy policy.

Duurzaam Spare Parts Management; Voorraadbeheersing 2.0

Send per email
Tweet this item
Duurzaam Spare Parts Management; Voorraadbeheersing 2.0, Cursus,  from 8 until 9 February 2018, Houten
 

Cursus

HoutenEntry: paid

Voorraadbeheersing in onderhoud is heel wat meer dan materiaal bestellen, ontvangen, op de juiste schappen leggen en vervolgens weer uitgeven. Het is een complex en moeilijk vak en het verschilt ook aanzienlijk van voorraadbeheersing van productiematerialen. Elke 100 Euro aan voorraadwaarde kost een bedrijf jaarlijks minimaal 25 Euro; kosten die in veel ondernemingen maar zelden gemanaged worden. En dan hebben we het nog niet over kosten van productie-stilstanden omdat reservedelen niet tijdig beschikbaar zijn. Want die kunnen een veelvoud bedragen van de materiaalkosten.

Met duurzaam spare parts management streven we naar het vermijden van onnodige voorraden op korte ťn lange termijn. En het tegengaan van verspillingen heeft niet alleen betrekking op direct meetbare kosten, maar ook op financiŽle en economische neveneffecten zoals onnodig verbruik van grondstoffen en energie, en het vernietigen van in reservedelen opgesloten toegevoegde waarde.

Doel
Deze tweedaagse cursus leert u een goed inzicht te krijgen in de technieken en methoden van duurzaam spare parts management; Voorraadbeheersing 2.0!

Onderwerpen
- Een visie op duurzaam spare parts management en onderhoud
- Het organiseren van duurzaam spare parts management
- De afhankelijkheden van andere bedrijfsfuncties
- Risicomanagement en materiaalcategorieŽn
- VoorraadstrategieŽn en bestelformules
- Inkopen van artikelen t.b.v. onderhoud
- Het beheren van artikelen in het magazijn
- Administratie van de voorraad- en artikelgegevens
- Voorraadbeheer en informatiesystemen
- Optimalisatie en kostenreductie
- Het meten van het effect van duurzaam spare parts management
- Stappenplan voor verbeteringen

De aangeboden theorie wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden en wordt bovendien afgewisseld met oefeningen en cases, waarbij deelnemers ook hun eigen kennis en ervaring kunnen delen. Er is bovendien ruimte om problemen, waarmee de deelnemers in de eigen praktijk te maken hebben, te bespreken.

Bestemd voor
Deze intensieve en interactieve cursus is bestemd voor alle functionarissen die bij het voorraadbeheer betrokken zijn: medewerkers Technische- en Onderhoudsdienst, financieel - administratieve medewerkers, bedrijfscontrollers, medewerkers inkoop, medewerkers bedrijfsbureau.

More information

Organizer

 
 .
 .
 .