Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Onderhoudsprogramma optimaliseren met MTA

Stuur per email
Twitter dit bericht
Onderhoudsprogramma optimaliseren met MTA, Opleiding,  van 7 tot 8 december 2017, Herentals
 

Opleiding

HerentalsToegang: betaald

We kunnen een industrieel bedrijf zien als een verzameling machines. In het optimale scenario doen deze machines hun “job” wanneer dit verwacht wordt. Anders gezegd: het doel is zo hoog mogelijke betrouwbaarheid.

Om dit doel te bereiken moet er uiteraard een effectief onderhoudsprogramma opgesteld worden.sdf Daarvoor is het noodzakelijk om een werk-identificatie-analyse uit te voeren. Reliability Centered Maintenance (RCM 2) is één van de bekende en uitgebreide manieren om dit te doen. RCM staat voor sterke resultaten, maar in grote bedrijven met veel verschillende machines en systemen vereist dit ook de nodige inspanningen.

In veel bedrijven wordt er echter nog een aanzienlijk deel correctief onderhoud uitgevoerd, veelal ook met beperkte middelen. In deze omstandigheden is het moeilijk om voor (alle) machines een werk-identificatie-programma op te stellen en optimalisatietechnieken toe te passen. Tegelijk wordt van de technisch manager wel verwacht om tekortkomingen in het onderhoudsprogramma weg te werken. Er is dus nood aan een snelle, gestructureerde en correcte optimalisatiemethode die weinig tijd en geld kost.

Maintenance Task Analysis (MTA) voldoet aan deze voorwaarden. MTA is een storingsvorm-gerelateerde analysemethode die op componentniveau wordt toegepast. Deze aanpak laat toe om met weinig mensen technisch correcte en eenvoudige analyses met grote meerwaarde uit te voeren.

Leerdoelstellingen
- Maintenance Task Analysis begrijpen en kunnen toepassen;
- Meer proactieve onderhoudsactiviteiten kunnen uitvoeren door het invoeren van toestandsafhankelijk onderhoud;
- Onderhoud beter kunnen plannen door te werken op basis van potentiële storingen;
- Informatie over de installaties kunnen laten vastleggen door de beste onderhouds- en productiemedewerkers waardoor de juiste beslissingen kunnen worden genomen;
- Onderhoudstaken en hun intervallen beter begrijpen en zo opvolging en optimalisering kunnen uitvoeren;
- Controlerondes zonder toegevoegde waarde kunnen elimineren.
- Het verschil tussen MTA en RCM

Lesgever

Deze training wordt begeleid door dhr. Luc Brabants, de RCM2 specialist van België. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in Maintenance & Asset Management. De laatste 15 jaar legt hij zich voornamelijk toe op Reliability-Centered Maintenance. Als enige in België behaalde hij de officiële Aladon-licentie, en bovendien werd hij opgeleid door John Moubray, de geestelijke vader van RCM 2. Luc Brabants wisselt lesgeven af met specifieke opdrachten bij onder andere Barry Callebaut, Domtar, Volvo Car, SPE, Siemens, Exxon, Dana, ...

Meer informatie

Organisator

 
 .
 .
 .