Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Kooy Symposium

Stuur per email
Twitter dit bericht
Kooy Symposium, Symposium, 11 april 2018, Stroe
 

Symposium

StroeToegang: betaald

Desinformatie, manipulatie en destabilisatie

Het belang van feiten en techniekGenM Kootkazerne te Stroe - woensdag 11 april 2018 | 10:30 - 19:00


Nog niet zo lang geleden begon een oorlog heel duidelijk met een schriftelijke oorlogsverklaring en waren verschillende partijen eenvoudig herkenbaar aan hun uniformen. In de huidige tijd hebben we te vooral te maken met onzekerheden.


Een conflict van nu begint met destabilisatie door desinformatie, intimidatie, verstoren van communicatie, cyberaanvallen, onderbreken van geldstromen, vernielen van vitale infrastructuren (zoals dijken, sporen, wegen, energie- watervoorzieningen), semi militair optreden van onduidelijke gewapende groepen (groene mannetjes)… Alles dat nog net geen oorlog is en een oproep voor collectieve verdediging op grond van artikel 5 van het NAVO verdrag mogelijk zou maken. Ook in Nederland. Zegt de term hybrid-warfare u iets?


Hoe complex en ondoorzichtig ook: industrie, defensie en overheid zullen moeten werken aan oplossingen die ‘nepnieuws’ herkennen of – nog liever – voorkomen dat dit type nieuws de wereld in wordt gebracht. Aan oplossingen waarmee terroristische propaganda eerder wordt verwijderd, de vitale infrastructuur wordt beschermd en cyberaanvallen worden tegengehouden. Daarbij geldt vooral: ken uw vijand! Pas wanneer duidelijk is hoe deze partijen te werk gaan en welke methodes en technieken zij gebruiken, is het mogelijk met zinvolle oplossingen te komen.


Tijdens het Kooy Symposium proberen we een antwoord te vinden op de vraag welke technische oplossingen kunnen helpen om destabilisatie van de samenleving tegen te gaan. Wat is er bijvoorbeeld mogelijk met Artificial Intelligence, drones, sensoren, big data analyse en andere technologieën? Wie gaat de oplossingen ontwikkelen en waar moeten technische disciplines samenwerken met andere vakgebieden?


Aanmelden mogelijk vanaf 1 januari 2018. Maar info: www.kooysymposium.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de mailinglijst die u eraan herinnert wanneer de inschrijving is geopend.


Meer informatie

Organisator

 
 .
 .
 .