Info     Contact     Disclaimer

 
MaintenanceBenelux.nl NIEUWSBRIEF
 
SEPTEMBER 2016
 
 
 
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws over onderhoud en procesoptimalisatie


Nieuwsbrief MaintenanceBenelux.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Parker Hannifin B.V., Oldenzaal

 
Kennissessie: Opleidingsuitdagingen in de foodindustrie
 

Kennissessie: Opleidingsuitdagingen in de foodindustrie

Uit recent onderzoek van ROVC blijkt dat het opleiden en werven van technici in de foodindustrie nogal wat uitdagingen met zich meebrengt. Hoe werf je bijvoorbeeld Technische Dienst medewerkers op MBO-4 niveau? En hoe vorm je een klas wanneer operators in 3 tot 5 ploegendiensten werken? Deze interactieve kennissessie biedt u de gelegenheid Lees meer »
 
Training Power Quality inclusief uitgebreid practicum
 

Training Power Quality inclusief uitgebreid practicum

Power Quality trainingen in samenwerking met het ROVC Het meten van de elektrotechnische infrastructuur van een installatie is enorm belangrijk. Een slechte Power Quality - oftewel de kwaliteit van stroom en spanning - veroorzaakt storingen, schade en een kortere levensduur van apparatuur. Dit gebeurt helaas vaker dan we denken. Met de nodige Lees meer »
 
Next Gen Condition Monitoring - Road to Reliability 2020
 

Next Gen Condition Monitoring - Road to Reliability 2020

Wilt u leren hoe je de impact van een verviervoudiging van productie-capaciteit op je mensen en processen stroomlijnt? Of in een workshop te weten komen hoe je met drones gebouwen inspecteert? Of in een interactief spel leren waar het zou kunnen fout gaan in het plannen van een onderhoudsstilstand? Dan is Next Gen Condition Monitoring Lees meer »
 

FLIR Systems, Meer

 
Ontdek de Fabriek van de Toekomst
 

Ontdek de Fabriek van de Toekomst

Helpt virtual reality om sneller een betere installatie te ontwikkelen? En geeft de slimme bulkwagenvuller straks zelf een seintje dat onderhoud nodig is? Ontdek de toekomst van de procesindustrie op Industrial Processing van 4 - 7 oktober in Jaarbeurs Utrecht. Hier tonen partners technologie waarmee bezoekers morgen hun eigen Fabriek Lees meer »
 
Stem op uw favoriete genomineerde voor de Publieksprijs
 

Stem op uw favoriete genomineerde voor de Publieksprijs

Lampe Technical Textiles, Tetra Pak Processing Systems en Log5 zijn genomineerd voor de Proces Innovatieprijs 2016. Op dinsdag 4 oktober 2016 zal de winnaar vanaf 16:30 uur bekend worden gemaakt tijdens Industrial Processing bij de entree van hal 12 in Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de uitreiking zal niet alleen de Vakprijs worden uitgereikt, Lees meer »
 
Endress+Hauser introduceert een uniek relatiegeschenk
 

Endress+Hauser introduceert een uniek relatiegeschenk

Endress+Hauser, marktleider op het gebied van procesmeting en proces-automatisering, heeft zijn deelname aan de grootste industriële beurs, de WoTS, verbonden aan de CliniClowns. Iedereen kent het fenomeen. Tijdens een ‘rondje op de beurs’ wordt uw collectie relatiegeschenken elke keer opnieuw weer enthousiast aangevuld. Thuis gaat alles Lees meer »
 

(Advertorial)

Industrial Processing 2016: Unlocking Future Factories
 

Industrial Processing 2016: Unlocking Future Factories

Een blik in de toekomst, dat is wat Industrial Processing u biedt van 4 - 7 oktober in Jaarbeurs Utrecht. Een dynamische mix van stands, kennissessies, seminars en live-demo’s zorgen ervoor dat de fabriek van de toekomst geen geheimen meer heeft. Naast terugkerende thema’s als procesoptimalisatie, maintenance en duurzaamheid, besteedt Industrial Processing 2016 speciale aandacht aan de volgende onderwerpen: - Grondstoffen en circulaire economie - Internet Lees meer »
 
HAVEP® Attitude broeken en overalls
 

HAVEP® Attitude broeken en overalls

Dit is HAVEP® Attitude De essentiële items voor iedere vakman. HAVEP® Attitude is door professionals getest in de praktijk waarna wij de items tot in de kleinste details optimaliseerden. Zo hebben alle broeken en overalls een zeer goede pasvorm door de voorgevormde broekspijpen en voegden we op strategische plekken het ijzersterke Cordura® toe zodat Lees meer »
 
De 7 belangrijkste vaardigheden voor RE/ME
 

De 7 belangrijkste vaardigheden voor RE/ME

Kennis van techniek en de assets waar je mee te maken hebt zijn belangrijk en vormen de basis voor een Reliability en/of Maintenance Engineer. Maar wil je echt het verschil maken en een waardevolle bijdrage leveren aan: - een grotere veiligheid, - langdurige storingen die worden opgelost, - betere product kwaliteit en klanttevredenheid, Lees meer »
 
Er zijn nog enkele plaatsen vrij - Cursus RCM2
 

Er zijn nog enkele plaatsen vrij - Cursus RCM2

Tijdens de cursus leert u hoe u kunt kiezen uit de verschillende soorten onderhoud en hoe bepaald wordt hoe vaak een periodieke taak het beste uitgevoerd kan worden. Met RCM2 worden goed onderbouwde onderhouds-strategieën gekozen, waarvan helder is wat deze voor het bedrijf opleveren. Lees over deze cursus en meer, op onze vernieuwde website Lees meer »
 
Nederlandstalige Ultrasound Training in Hengelo
 

Nederlandstalige Ultrasound Training in Hengelo

Word gecertificeerd Level I Ultrasound Inspectie Engineer Inspecties met airborne ultrasound zijn niet-destructieve testen, waarbij de effectiviteit afhangt van de capaciteiten van de engineer die de inspecties uitvoert. Onze uitgebreide Ultrasound Level 1 training stelt u in staat om na de implementatie van een hoogwaardig ultrasound Lees meer »
 
Geveke introduceert V-Shooter
 

Geveke introduceert V-Shooter

Op eenvoudige wijze machine conditie vastleggen op een foto, analyseren en renden Geveke introduceert de revolutionaire trillingsanalyse camera (V-Shooter) van Synergys technologies waarmee op eenvoudige wijze trillingsmetingen aan roterende onderdelen en machines uitgevoerd kan worden. De camera analyseert automatisch de data, Lees meer »
 

Vacatures
Eltrex Motion zoekt General Manager Motion Control
Gunneman Group IMO zoekt een Account manager
I-care zoekt reliability engineer
Stöbich zoekt servicemonteur (brandwerende) bedrijfsdeuren
Troost aandrijftechniek zoekt verkoopmedewerker binnendienst
WSB Finishing Equipment zoekt Sales Engineer industrie (NL)

 
Innovatie en duurzaamheid bij WSB Finishing Equipment
 

Innovatie en duurzaamheid bij WSB Finishing Equipment

Tijdens de beurs Surface 2016 zal WSB op haar stand, bijzonder aandacht besteden aan innovaties voor het verwerken van hoogvisceuze materialen en de nieuwste technieken voor hoogwaardige finishing. Zo grijpt WSB deze beursdeelname aan om de combinatie van voorbewerken- spuiten- en nabehandeling te introduceren. Dit met het oog op de Lees meer »
 
Laatste kans: Conferentie Maintenance of Aging Assets
 

Laatste kans: Conferentie Maintenance of Aging Assets

Onderhoud van verouderde assets: wat houdt dit eigenlijk voor u in? Wanneer de levensduur van een asset is bereikt, wordt van u of uw medewerkers verwacht een weloverwogen keuze of inschatting te maken. Investeert u in vervanging van de Asset(s)? Pleegt u levensduur verlengend onderhoud? En met welke risico’s moet u rekening houden? Lees meer »
 
Klippon® Connect biedt baanbrekende verbindingsoplossingen
 

Klippon® Connect biedt baanbrekende verbindingsoplossingen

Weidmüller Klippon® Connect - extra efficiency in paneel planning, installatie en inbedrijfstelling. - Innovatief portfolio van aansluitklemmen voor meer productiviteit in paneelbouw. – Keer op keer de perfecte oplossing: twee klemmen reeksen - één applicatie reeks en één universele klemmen reeks. Met de Klippon® Connect-serie, presenteert Lees meer »
 
Lubristation lcu10/04 mobiele smeerkamer
 

Lubristation lcu10/04 mobiele smeerkamer

Enkele weken geleden werd een nieuwe Lubristation Container Luberoom opgestuurd naar een belangrijke klant in Turkije. Het betreft een volledig uitgeruste Lubristation Lubrication Conditioning Unit. De compacte LCU werd opgebouwd vanaf een 10 voet container met geintegreerde opvang-bak, extra loopdeur en verluchting, verlichting en elektriciteit. Lees meer »
 

Jaarbeurs, Utrecht

 

Agenda
16 sep  Cursus Frequentieomvormers, Naaldwijk
16 sep  Cursus Pilz Veiligheidsrelais training (PNOZmulti), Vianen
20 sep  Cursus Reliability-centred Maintenance (RCM2), Dordrecht
20 sep  Training Power Quality - basis, Ede
21 sep  Cursus Machineveiligheid/elektrische veiligheid volgens IEC 60204-1, Vianen
22 sep  Cursus Organisatie van Onderhoud, Houten
22 sep  Cursus Veiligheid van beweegbare bruggen, Vianen
22 sep  Bijeenkomst Next Generation Condition Monitoring, Dordrecht
26 sep  Opleiding Hogere installatietechniek werktuigkunde, Breda
27 sep  Opleiding Hogere installatietechniek elektrotechnisch, Breda
27 sep  Congres Maintenance of Aging Assets, Rotterdam
27 sep  Opleiding Assetmanagement, Breda
27 sep  Masterclass Machineveiligheid , Vianen
29 sep  Congres Arbeid- en Procesveiligheid, Doorn
29 sep  90 Jaar viering HITMA 90 jaar radioshow, Uithoorn
29 sep  IRCA training Innovative Root Cause Analyse (3 dagen), Ermelo
30 sep  Opleiding Technisch Pijpleidingingenieur, Bosschenhoofd
 4 okt  Vakbeurs Surface 2016, Den Bosch
 4 okt  Cursus Rioolpompberekening, Naaldwijk
 4 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 4 okt  Traininig Innovative Problem Solving & Decision Making, Ermelo
 4 okt  Vakbeurs Industrial Processing, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website MaintenanceBenelux.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.