MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
05-06-2018
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 3 dagen
Startdatum: 05-06-2018
Plaats: Houten

Toegang: Betaald

Trillingsanalyse; Het praktisch profijt van Trillinganalyse

Cursus

De methode om conditie te bewaken van machines door middel van het meten van trillingen is volwassen geworden. Veel technische diensten doen het al, gaan het doen of laten het doen. In trillingen zit immers alle informatie voor het optimaal presteren van de equipement.

Moderne datacollectors kunnen tegenwoordig elke storing in een heel vroeg stadium zien aankomen, maar het begrijpen van al die informatie blijft toch mensenwerk. Dit begrijpen komt neer op het kunnen analyseren van trillingen. Dit analyseren moet een bruikbaar rapport opleveren dat leidt tot optimaal onderhoud tegen de laagst mogelijke kosten. Trillingsanalyse blijft echter heel ingewikkeld als de hoofd- en bijzaken niet van elkaar gescheiden worden. Deze cursus behandelt op een heldere wijze de essentie van trillingen. De interpretatie van spectra zal verrassend eenvoudig blijken!

Doel
Na de cursus is de deelnemer in staat om spectra te beoordelen op haar praktisch nut. De cursist zal allerlei pieken (amplitudes) in een spectrum kunnen herleiden naar de bron. Daarmee wordt het mogelijk een oordeel te vellen over de toestand waarin een machine verkeert. Ook kan een advies van te nemen interventies op waarde worden beoordeeld.

Onderwerpen
De NVDO cursus Trillingsanalyse is een praktische training om machinefouten uit trillingen te halen. Dit zijn onder andere:

- Lagerschade
- Uitlijnfouten
- Onbalans
- Tandwielschades
- Resonaties
- Spelingen
- Smeerproblemen
- En andere, waaronder elektrische fouten

Al deze machine oneigen trillingen hebben een negatieve invloed op standtijd, energieverbruik en investeringen. Indien storingen middels trillingsanalyse vroegtijdig worden onderschept, is er minder productieverlies en gevolgschade.

Tijdens de cursus worden technische fenomenen uitgelegd die onontbeerlijk zijn om het ontstaan van machine oneigenlijke trillingen te begrijpen. Wat hebben onbalans, fase en cetrifugaalkrachten met elkaar gemeen? Wat zegt de effectie waarde (RMS waarde: Root-Mean-Square) eigenlijk en welke rol spelen snelheid, versnelling en verplaatsing in een trilling? Deze fenomenen worden met talrijke praktijkcases verhelderd.

Bestemd voor
Medewerkers in onderhoud én productie die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de installaties.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel