MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Procesoptimalisatie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

PAO, Patroon Afhankelijk Onderhoud vraag om gezond verstand Waterschappen aan het woord
PAO, Patroon Afhankelijk Onderhoud vraag om gezond verstand
Waterschappen aan het woord PAO staat voor Patroon Afhankelijk Onderhoud en is een onderhoudsvisie waarin patronen worden gedefinieerd en gemonitord om storingen te voorkomen. Of anders gezegd: door middel van PAO wordt de oorzaak van de storing weggenomen. Jan van der Lingen (hoogheemraadschap Noorderkwartier), Frank Verkuijlen (Waterschapsbedrijf Limburg) en Fred de Graaf (MTD) passen PAO toe in de praktijk.

Patroon Afhankelijk Onderhoud is te beschouwen als een aanvulling op de bestaande onderhoudsfilosofieën: storing-, gebruiksduur- en toestandsafhankelijk onderhoud. De basis van deze onder houdsfilosofie is dat er rond machines en installaties vele patronen zijn te definië - ren – zoals piepen, kraken en trillen – die een voorbode zijn voor een storing of wellicht van een reeds aanwezig defect. Het herkennen en monitoren van deze patronen maakt het mogelijk om in een vroeg stadium specifieke oorzaken van toekomstige problemen vast te stellen en weg te nemen. Het resultaat is een sto ring die níet optreedt waardoor productiestilstand, en de bijbehorende kosten, worden voorkomen.
Maintenance Benelux 2015-2, p.36
Cloud vereenvoudigt samenwerken en informatiebeheer Stimulans voor de acceptatie- en implementatiesnelheid van IoT en Industrie 4.0
Cloud vereenvoudigt samenwerken en informatiebeheer
Stimulans voor de acceptatie- en implementatiesnelheid van IoT en Industrie 4.0 Hoewel het een aantal jaren heeft geduurd voordat cloud computing in de industrie werd geaccepteerd, winnen de voordelen het steeds duidelijker en vaker van mogelijke nadelen. Zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. De toekomstige generatie Y- en Z-managers hebben tijdens hun opleiding al in en over de cloud geleerd en daarin projectmatig samengewerkt. Daarom verwachten zij diezelfde mogelijkheden en flexibiliteit ook in de werksituatie. Omdat cloud computing tevens informatiebeheer vereenvoudigt, is het ook een geschikte infrastructuur en ‘enabler’ voor integratie met apparaten, machines en sensoren richting de industrie 4.0 trend.

De afgelopen decennia hebben bedrijven de efficiency van hun processen steeds verder verhoogd met slimmere automatiseringsoplossingen. Vanaf het bedenken van nieuwe producten en systemen, tot aan het onderhouden ervan tijdens de hele levenscyclus. De ko mende jaren staat het bedrijfsleven voor de uitdaging om onder toenemende concurrentiedruk verder te blijven opti maliseren. Dat kan zowel door meer functionaliteit toe te voegen aan bestaande automatiseringsoplossingen, als slimmer te gaan samenwerken en informatie te delen. Zowel binnen het eigen bedrijf als in de hele keten.
Maintenance Benelux 2015-2, p.32
Industrie 4.0: een kwestie van snelheid of vertrouwen? Hoe ver zijn we, en hoe ver zouden we moeten zijn…
Industrie 4.0: een kwestie van snelheid of vertrouwen?
Hoe ver zijn we, en hoe ver zouden we moeten zijn… Industrie 4.0 houdt de gemoederen flink bezig. Want hoe hard sommige partijen ook roepen dat het hier om een ‘hype’ gaat, het valt niet te ontkennen dat er ‘iets’ gaande is dat zich bovendien in een stroomversnelling lijkt te bevinden en dírect gekoppeld is aan samenwerking en communicatie. Zes mannen uit de industrie wisselen van gedachten over het onderwerp op basis van vijf stellingen en overtuigen elkaar dat Industrie 4.0 Kansen biedt. Met een hoofdletter. Maar dan moet er wel nog een heleboel gebeuren...

Stelling 1: In de nabije toekomst kan een gebruiker volledig zijn eigen auto vormgeven. Een massaproduct volledig op maat gemaakt binnen een van te voren gestelde tijd. Om mee te kunnen in deze vierde industriële revolutie, oftewel Industrie 4.0, moeten alle bedrijven die leveren in deze keten nú al hun voorbe reidingen treffen. Achterblijven is straks de boot missen.

Rob Hommersen, directeur van Endress + Hauser, trapt af door aan te geven dat juist de automotive op dat vlak al heel ver is. “De auto is een prima voorbeeld van een product dat al bijna klaar is om ‘online’ te gaan. De functionaliteiten worden immers niet meer door de hard ware bepaald maar grotendeels door de keuze van de sensoren en de software.
Maintenance Benelux 2015-2, p.20
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Agidens Internationaal NVBeeBold BVBradyCoThink bvDenios BV
Gefran beneluxGevotecLangkamp Technology B.V.LeBlansch Bulkhandling Equipment BVNilfisk
Olympus Nederland B.V.PRUFTECHNIK N.V.UE Systems EuropeUltimo Software Solutions BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel