MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Reliability-centered maintenance (RCM}
Selecteer
Conditiegestuurd onderhoud
Reliability-centered maintenance (RCM}
Reliability-centered maintenance (RCM}
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Maatwerk effectiever dan generiek onderhoud Generiek onderhoud is zelden effectief.
Maatwerk effectiever dan generiek onderhoud
Generiek onderhoud is zelden effectief. Generiek onderhoud is zelden effectief.Dat is een van de belangrijkste redenen dat traditionele onderhoudsplannen veel minder opleveren dan verwacht. Toepassing van de principes van Reliability-Centred Maintenance laat zien waarom dit zo is. Bedrijven met duizenden functionele systemen voelen zich vaak genoodzaakt volgens generieke onderhoudsplannen te werken. Uitspraken als ‘wij onderhouden pompen van type X volgens plan Y’ en ‘we hebben een Z-kalibratieregime voor al onze sensoren’ zijn gemeengoed. In de praktijk blijken deze generieke plannen echter minder goed te werken dan verwacht. Hiervoor zijn een aantal redenen aan te wijzen, die door toepassing van de principes van RCM aan het licht komen. PRESTATIENORMEN Ook al is het systeem identiek, de ene locatie is de andere niet. De verwachtingen over de prestaties kunnen onderling sterk verschillen. Met RCM wor- 8 Maintenance Benelux | nr. 3 | juni 2018 KENNIS | Pieter Jan Hische | Fotografie: Foodnote den de prestatienormen vastgelegd in de functies van het systeem. Als de prestatienormen afwijken, zijn de doelstellingen voor onderhoud ook anders en wijzigt dus ook het onderhoudsregime. Dit geldt met name voor vergelijkbare systemen die producten met uiteenlopende kwaliteitseisen produceren. Als bijvoorbeeld de afname van het pompsysteem in figuur 1 toeneemt tot 350 l/min, kan dat gevolgen hebben voor het moment dat de waaier-slijtringcombinatie vervangen moet worden.
Maintenance Benelux 2018-3, p.8
Synergie tussen Reliability Centered Maintenance en Root Cause Analysis Voorkomen of genezen
Synergie tussen Reliability Centered Maintenance en Root Cause Analysis
Voorkomen of genezen Zeker als u bij een BRZO-organisatie werkt, zit u niet te wachten op falend equipment. Want stel dat daardoor straling vrijkomt of een wolk chemicaliën aan een reactor ontsnapt? Maar we kunnen niet alles voorspellen. Soms is het zo dat alle preventieve maatregelen toch niet werken. En dan is genezen de enige remedie. Veel mensen denken dat moet worden gekozen tussen Reliability Centered Maintenance (RCM) of Root Cause Analysis (RCA). Maar is dat wel zo?

DE METHODIEKEN Ter verduidelijking, RCM is een onderhoudsmethodiek die ontstaan is in de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Het is een methodiek voor het bepalen van de benodigde onderhoudsactiviteiten op basis van de kans op functioneel falen van systemen of equipment. Gegeven de impact dat het falen heeft op de veiligheid, de operatie en de kosten over de levenscyclus (US DoD, 2011).
Maintenance Benelux 2017-4, p.6
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel