MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Slangen en leidingwerk
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Hydrauliek: Kennis borgen en delen Arjan Coppens, voorzitter Feda sectie ‘Hydraulic Solutions’ en Ivo Willemsen, voorzitter Vereniging
Hydrauliek: Kennis borgen en delen
Arjan Coppens, voorzitter Feda sectie ‘Hydraulic Solutions’ en Ivo Willemsen, voorzitter Vereniging De grote evolutie die de laatste jaren plaatsvond, is de opkomst van ‘social media’. In razend tempo is de wijze waarop informatie met elkaar wordt gedeeld, veranderd. De digitale snelweg heeft de bibliotheek van weleer van het toneel doen verdwijnen. Deze nieuwe, snelle wijze van informatie-uitwisseling vraagt een andere attitude van mensen. Want in de hedendaagse maatschappij is kennis delen, kennis loslaten. In de wereld van hydrauliek en onderhoud hebben ze dat inmiddels goed begrepen. Aan het woord hierover Arjan Coppens, voorzitter Feda-sectie ‘Hydraulic Solutions’ en bestuurslid van het hoofdbestuur van Feda, en Ivo Willemsen, voorzitter Vereniging Platform Hydrauliek (VPH).
Maintenance Benelux 2014-4, p.12
Cursus ‘Veilig werken met hydrauliekslangen en componenten’ gestart Feda bundelt krachten van opleiders uit industrie
Cursus ‘Veilig werken met hydrauliekslangen en componenten’ gestart
Feda bundelt krachten van opleiders uit industrie Uniforme richtlijnen en gedegen opleidingen voor mensen die werken met hydrauliek slangen en componenten ontbraken tot op heden in de Nederlandse markt. Werkgevers hebben onvoldoende tools om te bepalen of werknemers bekend zijn met de gevaren van het vak. En dat terwijl in de hydrauliek gewerkt wordt onder hoge drukken tot wel 1000 bar. Als er iets mis gaat, dan kunnen de gevolgen desastreus zijn. In dit artikel een gesprek hierover met Feda-voorzitter sectie ‘Hydraulic Solutions’ Arjan Coppens.
Maintenance Benelux 2014-4, p.26
Leidinginspectie ketelinstallatie E.ON op moeilijk bereikbare plaatsen  ‘Guided Wave’ methode
Leidinginspectie ketelinstallatie E.ON op moeilijk bereikbare plaatsen
‘Guided Wave’ methode De kolengestookte ketelinstallatie van E.ON Benelux op de Maasvlakte wordt iedere twee tot drie jaar geïnspecteerd. Bij deze inspecties behoort ook het controleren van het leidingwerk in de ketel op corrosie of materiaalafname. Niet alle plaatsen zijn goed bereikbaar voor inspectie waardoor af en toe lekkages optreden. Een eerste stap om dit probleem op te lossen, heeft E.ON genomen door tijdens de stop van april 2010 gebruik te maken van de ‘Guided Wave’ ultrasone meetmethode van SGS.
Maintenance Benelux 2010-6, p.38
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Thermopol Kunststoftechniek NV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Uw eigen slangen persen met KarryKrimp Pers uw eigen slangcombinaties wanneer u ze nodig heeft
Uw eigen slangen persen met KarryKrimp
Pers uw eigen slangcombinaties wanneer u ze nodig heeft • Tijd & geld besparen? • Dichtstbijzijnde leverancier van hydraulische slangcombinaties niet in uw buurt? • Heeft stilstand van een negatieve invloed op uw bedrijfsresultaat? • Moet u vaak wachten op de vervanging van uw slangcombinatie? • Vervangt u wekelijks of zelfs dagelijks slangen? • Moet u wel eens ’s avonds of in het weekend slangcombinaties vervangen? Een “JA” op één van deze vragen? De Parker KarryKrimp slangenpers biedt de oplossing voor uw problemen! Parkrimp slangenpers met modulair ontwerp Met de nieuwe Parkrimp modulaire slangenpersen, Karrykrimp 1 en Karrykrimp 2, kunt u kiezen tussen een draagbaar model en de optie om de pers als werkplaats slangenpers op te bouwen.
08-03-2018  |  482x  |  Productnieuws  | 
Mann Tek - Dry Cryogenic Coupling: lekvrij LNG koppelen Snel en onder druk lekvrij koppelen en ontkoppelen van slangen
Mann Tek - Dry Cryogenic Coupling: lekvrij LNG koppelen
Snel en onder druk lekvrij koppelen en ontkoppelen van slangen Dry Cryogenic Couplings (DCC) van Mann Tek zijn ontworpen voor toepassingen waar snel en onder druk koppelen en ontkoppelen van slangen en leidingen gevraagd zijn zonder verspilling van medium. De Cryogenic Break-away koppelingen zijn gaan verspilling van medium tegen door onbedoeld losbreken van een flexibele leiding. Cryogene koppelingen en cryogeen break-aways zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen met vloeibare gassen zoals LNG tot -163 °C. en vloeibare stikstof tot -196 °C. waar veiligheid en betrouwbaarheid van de grootste zorg zijn. De DCC koppelingen bestaan uit een tank unit en een hose unit die beide voorzien zijn van een terugslagklep die geopend worden als de koppelingen op elkaar aangesloten worden. De koppelingen hebben een volle doorlaat indien geopend. Het sluiten van de koppelingen gebeurt door een simpele voorwaarts draaiende beweging om de koppelingen te vergrendelen en de vloeistofstroom te openen. DCC koppelingen zijn verkrijgbaar
14-04-2016  |  3601x  |  Productnieuws  |   | 
Slangenassemblage bij INDI.nl Hydrauliekslangen service
Slangenassemblage bij INDI.nl
Hydrauliekslangen service Bij INDI.nl kunt u losse onderdelen kopen, maar we kunnen ook alvast hydrauliekslangen voor u assembleren. U bepaalt zelf de zaaglengte of totale lengte, de gewenste koppelingen en de kwaliteit. Wij zorgen dat u ze op het gewenste moment in huis heeft. Met pre-assemblage door INDI.nl kunt u kostbare productietijd besparen. Lees meer over de slangenassemblage mogelijkheden bij INDI.nl via de link hieronder.
26-03-2015  |  2633x  |  Productnieuws  | 
Geen tijd of mankracht om zelf te assembleren? Swagelok biedt Custom Solutions als serviceproduct
Geen tijd of mankracht om zelf te assembleren?
Swagelok biedt Custom Solutions als serviceproduct U heeft een goed idee hoe u uw instrumentatie wilt toepassen, maar soms ontbreekt het aan tijd of mankracht om dit zelf uit te voeren. Swagelok Nederland biedt u de mogelijkheid om uw idee om te zetten naar een voor u op maat gemaakte applicatie. De combinatie van hoogwaardige kwalitatieve Swagelok producten, vakkundig personeel, gecombineerd met onze uitgebreide kennis en expertise zal resulteren in een kwalitatieve oplossing voor u. U komt met uw idee, wij bespreken samen de producten die toepasbaar zijn en wij maken voor u een 3D-tekening. Vervolgens gaan we in overleg met u of het geheel naar uw wens is. Bent u volledig tevreden dan zal de applicatie voor u gebouwd worden. Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden. Kijk op onze website bij het onderwerp services en daarna custom solutions. Ook kunt u ons vinden op de WOTS in Utrecht van 30 sept. tot 3 okt. Het antwoord op uw vragen willlen we graag geven rondom het op maat maken van uw applicaties/assemblages/oplossingen.
16-06-2014  |  3793x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel