Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

13-01-2017

Hoe werkt een magnetostrictieve niveautransmitter?

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Magnetostrictieve niveautransmitters

Magnetostrictieve niveautransmitters

Magnetostrictieve niveautransmitters gebruiken opwaartse kracht, magnetisme en elektronica om nauwkeurig niveau te meten van diverse soorten vloeistoffen, zoals grensvlak en onoplosbare vloeistoffen met een twee vlotterontwerp.

In een magnetostrictieve niveautransmitter zit een vlotter die speciaal is geselecteerd voor de specifieke vloeistofdichtheid. De vlotter is op zo’n manier aan de niveautransmitter-stem gemonteerd dat de vlotter op en neer kan bewegen met het vloeistofniveau. De vlotter is voorzien van een magneet.

Om de positie van de vlotter te weten stuurt de magnetostrictieve niveautransmitter-elektronica een korte stroompuls naar de sensor in de stem met een specifieke frequentie. Hierdoor wordt een magnetisch veld opwekt langs de gehele stem. Dit magnetisch veld reageert direct met het magnetisch veld wat gegenereerd wordt door de magneet in de vlotter.

Het algemene effect is dat tijdens deze korte periode de stroompuls aanwezig is, er een torsiepuls in de draad wordt opgewekt (als een geluidstrilling of golf) en dat deze puls terug loopt naar de niveautransmitter-elektronica. De “time-of-flight” (TOF) tijd tussen het uitsturen van de puls en het retoursignaal van de torsiepuls geeft de positie (en dus het vloeistofniveau) van de vlotter weer. De transmitter zal dit uitsturen als een 4-20mA signaal.

Applicaties
- Niveau controleren van snel veranderende vloeistofniveaus
- Niveau meting van vloeistoffen in tanks
- Olie in water meting 2-vlotter-uitvoering

Bron: FineTek

Contact: Ronald Vonk

  Kennisbijdrage Geplaatst: 13-01-2017       Getoond: 2366x  

Meer informatie

Ons pakket niveautransmitters
  ► Ons pakket niveautransmitters
Reageer per email
  ► Reageer per email

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .