MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2013-3 04-06-2013
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2013-3
Europoort en Schelde

Verschenen: 04-06-2013
Zakendoen in Turkije Het is een kwestie van gunnen’
Zakendoen in Turkije
Het is een kwestie van gunnen’ De Turk Ali Sarac MBA woont al 25 jaar in Nederland, werkte voor diverse multinationals en is nu Managing Partner bij Intro2Turkey op Schiphol. Zij houden zich bezig met de introductie van bedrijven met meer dan 20 miljoen omzet in Turkije. Sarac weet dus als geen ander de voetangels en klemmen waar een Nederlands bedrijf, ook die in het MKB mee te maken krijgt als het zaken gaat doen met Turkije. Het grootste misverstand in Nederland is dat Turkije en Marokko buurlanden zijn en dat ‘dat dus hetzelfde is’..
pagina 11
MRO-markt zet in op rationalisatie Jan Bruggenthijs, Managing Director Eriks Continental Europe West
MRO-markt zet in op rationalisatie
Jan Bruggenthijs, Managing Director Eriks Continental Europe West De MRO-markt is met 125 miljard euro op Europees niveau qua omzet gelijk gebleven het afgelopen jaar.’ De redactie vroeg Jan Bruggenthijs, directeur van Eriks Nederland en Eriks Continental Europe West of dat betekent dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn in deze markt. Zijn antwoord was helder en duidelijk: “Nee, dat is zeker niet zo. Er staan allerlei nieuwe ontwikkelingen op stapel. Zo wordt sterk ingezet op ‘reversed en value engineering’ dat voor klanten moet leiden tot een lagere TCO.
pagina 12
Arbeidsongevallen bij lassers 49 procent houdt verband met de ogen
Arbeidsongevallen bij lassers
49 procent houdt verband met de ogen Een tijdje geleden werd in Frankrijk een onderzoek uitgevoerd bij lassers waaruit bleek dat er zich in deze beroepsgroep veel meer oogongevallen voordoen dan bij andere werknemers. Gezien de taken die lassers moeten uitvoeren een misschien voor de hand liggende conclusie. Echter, het onderzoek wees ook uit dat op lange termijn gekwalificeerde lassers die goed medisch worden gevolgd, minder ongevallen en minder gevolgen dragen!
pagina 14
Het risicoberoep ‘Onderhoud’ Hoe veiligheidprestaties verhogen?
Het risicoberoep ‘Onderhoud’
Hoe veiligheidprestaties verhogen? Voor elke onderneming is een veilig en betrouwbaar verloop van de bedrijfsprocessen van groot belang. Preventie van verstoringen in de vorm van ongevallen, milieu-incidenten, kwaliteitsproblemen of productieverlies is cruciaal voor een gezondere bedrijfsvoering. Immers, het gaat om het voorkomen van menselijk leed en verlies aan geld en reputatie. We zetten de ‘fact en fi gures’ voor u nog eens op een rijtje.
pagina 16
Nieuw filterconcept moet leiden tot  forse energiebesparing Crown Van Gelder schakelt EFC Filtration in voor gedegen advies
Nieuw filterconcept moet leiden tot forse energiebesparing
Crown Van Gelder schakelt EFC Filtration in voor gedegen advies ‘De buitenlucht die wordt aangezogen door de gasturbine schoner maken en dus tegelijkertijd besparen op energie.’ Zo luidde de opdracht. EFC Filtration onderzocht op verzoek van Crown Van Gelder (CVG) wat de mogelijkheden waren. De oplossing bleek een nieuw ontwikkeld fi lter te zijn met een kleinere fi lterfi jnheid. In dit artikel een gesprek hierover met Harald Paulen, werkvoorbereider bij CVG en Marcel Paardekooper, projectleider bij EFC Filtration
pagina 20
Klimaatbescherming met een snelle ROI Gebruik effectieve isolatie om CO2 -uitstoot te verminderen en energie te besparen
Klimaatbescherming met een snelle ROI
Gebruik effectieve isolatie om CO2 -uitstoot te verminderen en energie te besparen Een effectieve isolatie van technische installaties, zoals industrië- le leidingen, ketels en tanks, kan de CO2 -uitstoot met miljoenen tonnen reduceren. Behalve dat op deze wijze het milieu wordt beschermd, worden ook miljoenen euro’s uitgespaard. De oorspronkelijke investeringskosten voor isolatie kunnen hiermee meestal in twee jaar of minder worden terugverdiend. In dit artikel een gesprek hierover met Jeroen Ebus, Director Marketing & Development bij Rockwool Technical Insulation.
pagina 24
Veiligheid bij Rope Access boven alles Accommodatie rig Cosl Rigmar gerenoveerd
Veiligheid bij Rope Access boven alles
Accommodatie rig Cosl Rigmar gerenoveerd Hangend in de touwen moesten de medewerkers van LSB Sky Access tot hoogtes van 70 meter honderden anodes van 50 kilogram per stuk aanbrengen op het accommodatie rig Cosl Rigmar van Keppel Verolme. Bovendien moesten per poot 800 dubbelplaten worden gelast en moesten alle poten van het booreiland n worden gereinigd. Een arbeidsintensieve klus en niet geheel zonder risico. In dit artikel een gesprek hierover met Ronny van Baal, directeur van LSB Sky Access.
pagina 28
We dreigen de monteur te vergeten … Paul Casteleijn en Hans Minnaard (Stork Technical Services
We dreigen de monteur te vergeten …
Paul Casteleijn en Hans Minnaard (Stork Technical Services ‘Vergeet de monteur niet’. En: ‘de manager snapt het niet meer’. Kernachtige uitspraken die in de onderhoudsketen worden herkend door zowel de monteur als de manager. “We moeten slagen maken in techniek, werkprocessen, ICT-domein en opleiding en meer ruimte creëren voor de menselijke maat en de harde techniek”, vinden Paul Casteleijn en Hans Minnaard, respectievelijk Senior Maintenance Manager en Consultancy Manager van Stork Technical Services. En ze doen er iets aan. In overleg- en beleidscircuits en met het bekroonde instructieproject Den Ooievaar, waarmee je weer écht je vingers kunt branden aan techniek.
pagina 30
Met softwaretool Geveke Energy Services beter grip op persluchtlekkages Kosten niet langer onzichtbaar
Met softwaretool Geveke Energy Services beter grip op persluchtlekkages
Kosten niet langer onzichtbaar ‘Calms’, ofwel Compressed Air Leak Management System. Onder deze nieuwe naam presenteerde Geveke Energy Services op de vakbeurs Maintenance Next 2013 onlangs haar nieuwste tool. Deze nieuwe softwaretool is ontwikkeld om het inzicht in persluchtlekkages te verbeteren en de daarmee gemoeide kosten. Een handig managementinstrument dus. In dit artikel een gesprek hierover met Ab Soekhoe, Manager Energy Services bij Geveke.
pagina 34
Groot potentieel voor energiebesparing Ecofys voerde voor EiiF onderzoek uit naar kostenefficiënt isoleren
Groot potentieel voor energiebesparing
Ecofys voerde voor EiiF onderzoek uit naar kostenefficiënt isoleren Een studie naar het verbeterpotentieel van industriële isolatiesystemen laat zien dat de Europese industrie jaarlijks miljarden Euro’s aan energiebesparing laat liggen door niet kosteneffi - ciënt te isoleren. Dit potentieel wordt niet benut, ondanks korte terugverdientijden, doordat isolatie vaak niet de aandacht krijgt die het wel verdient.
pagina 36
Brandwerende opslagcompartimenten voor gevaarlijke stoffen REI 120 brandcompartiment klaar voor Europa
Brandwerende opslagcompartimenten voor gevaarlijke stoffen
REI 120 brandcompartiment klaar voor Europa Vanaf het midden van de jaren negentig heeft Denios voor DuPont de Nemours (Nederland) B.V. in Dordrecht diverse projecten uitgevoerd. Eén daarvan betrof het realiseren van vijf brandwerende opslagcompartimenten conform de PGS-15 en een zesde conform de PGS-8. Het project kenmerkte zich door specifi ek maatwerk, aanvullende veiligheidseisen en een korte tijdslijn. In dit artikel aan het woord hierover Jos de Burck, projectleider bij Engineering Support & Services bij DuPont en André Ehlhardt, projectadviseur bij Denios.
pagina 38
Veilige en comfortabele kleding voor offshore-sector Offshore zijn de dagen lang en zwaar
Veilige en comfortabele kleding voor offshore-sector
Offshore zijn de dagen lang en zwaar Op schepen en andere plaatsen offshore zijn de omstandigheden voor onderhoudsmedewerkers relatief zwaar. De veiligheidskleding die in sommige gevallen ‘conform de norm’ is aangeschaft, maakt het niet altijd makkelijker. Om die reden raadt Sjon de Bie, manager PBM bij Wiltec, aan om altijd advies in te winnen bij specialisten om zo de optimale keuze te maken. Bijvoorbeeld met betrekking tot vlamvertragende kleding, gehoorbescherming en schoeisel.
pagina 40
DSM Dyneema optimaliseert compressorennetwerk Resultaat is een forse besparing
DSM Dyneema optimaliseert compressorennetwerk
Resultaat is een forse besparing Energie besparen staat bij DSM Dyneema hoog in het vaandel. DSM Dyneema heeft zich daarom wereldwijd geconformeerd aan het ‘Energiebesparingprogramma 2008 tot 2020’ van DSM. Doel van dit programma is om in het jaar 2020 twintig procent minder energie in de vorm van warmte, aardgas en elektriciteit, te verbruiken dan in 2008. Samen met Atlas Copco nam DSM Dyneema het energieverbruik van haar productieprocessen nader onder de loep. Het compressorpark bleek zowel in Amerika als Nederland verantwoordelijk te zijn voor een belangrijk deel van het totale elektrische verbruik.
pagina 44
PelserHartman breidt focus uit naar industrie Mogelijkheden voor 3D laserscannen in  het onderhoud
PelserHartman breidt focus uit naar industrie
Mogelijkheden voor 3D laserscannen in het onderhoud PelserHartman uit Den Bosch startte in 2006 met het toepassen van laserscannen voor het in kaart brengen van gebouwen. En hoewel de belangrijkste opdrachten zich tot nu toe afspeelden in de bouwwereld, heeft het bedrijf met deze geavanceerde techniek inmiddels ook binnen de industrie volledige installaties in kaart gebracht en twee ogenschijnlijk identieke reactoren gemeten. De grenzen qua toepassingsmogelijkheden worden bepaald door de creativiteit van de TD.
pagina 46
Trillingsanalyse krijgt machines  aan de praat Uitleg over waarnemen en interpreteren
Trillingsanalyse krijgt machines aan de praat
Uitleg over waarnemen en interpreteren Dat elke machinetrilling stampvol informatie zit, is bekend. Maar om die gegevens tevoorschijn te toveren, dat is een kunst apart. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was daar nog een halve container elektronica voor nodig. Heden ten dage kan het met een kastje van een kilo. De tijd van de analoge real-time recorders is niet meer te vergelijken met de moderne digitale datacollectors. Het opnemen is eenvoudig maar interpreteren van de data, dat is lastig. Sinds trillingsanalyse genormaliseerd is (ISO-norm 18436) is, komt er gelukkig enige reguliere kwaliteit in de interpretaties van een trilling.
pagina 50
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel