MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2013-4 17-09-2013
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2013-4
Shakespeare`s duurzame spiegel; Partnerschaporganisatie; Competitiewetgeving; Draadloos monitoren trillingen; etc

Verschenen: 17-09-2013
Welzijn of welvaart Column Henriëtte van Norel
Welzijn of welvaart
Column Henriëtte van Norel Vele denken nog steeds dat we midden in een crisis zitten. Niets is echter minder waar. We zitten niet in een crisis maar in een transformatie naar de volgende fase in onze beschaving. Lange tijd streefden we naar een hoger inkomen en meer welvaart en dat kregen we ook. Maar heeft die toenemende welvaart ons ook gelukkiger gemaakt? Nee, veel van ons niet. Wel is duidelijk dat het aantal kinderen dat ongelukkig is of een gedragstoornis heeft meer dan evenredig is toegenomen.
pagina 3
In memoriam: Hubert Lahaut België-correspondent Maintenance Benelux
In memoriam: Hubert Lahaut
België-correspondent Maintenance Benelux Met droefheid melden wij het heengaan van onze België- correspondent, Hubert Lahaut. Hij overleed onlangs na een slepende ziekte op 65-jarige leeftijd.
pagina 11
Shakespeare’s duurzame spiegel Promotie drs. Iris H. Casteren van Cattenburch
Shakespeare’s duurzame spiegel
Promotie drs. Iris H. Casteren van Cattenburch Shakespeare en duurzame ontwikkeling lijken op het eerste oog weinig met elkaar van doen te hebben. In de praktijk blijkt dat niets minder waar is. Om te kunnen begrijpen wat de grote ontwikkelingen zijn in de nabije toekomst voor de overheid en grote ondernemingen (people, planet en profit), zijn de toneelstukken van Shakespeare als spiegel uitermate verhelderend. De geschiedenis herhaalt zich immers keer op keer. In dit artikel een gesprek hierover met drs. Iris H. Casteren van Cattenburch, zelfstandig communicatieadviseur voor onder andere netwerkorganisatie Connekt en promovendus aan de Universiteit van Utrecht.
pagina 12
Betrouwbare productie als gemeenschappelijk doel De partnerschaporganisatie
Betrouwbare productie als gemeenschappelijk doel
De partnerschaporganisatie ‘Er worden nog steeds te veel smoezen gebruikt om onvoldoende onderhoud uit te voeren’. Volgens de dikke Van Dale is een alibi een voorwendsel, een uitvlucht of een smoes. Mensen maken geregeld gebruik van alibi’s om zichzelf en elkaar van alles en nog wat wijs te maken. Dat doen niet alleen individuen, dat gebeurt ook binnen teams en organisaties. Een organisatiecultuur werkt als een organisme. Als iemand iets wil veranderen of invoeren dat afwijkt van de bestaande gewoontes, zie je vaak uitstotingsmechanismen op gang komen. Deze uitstotingsmechanismen worden hoorbaar in de talrijke alibi’s en ‘ja-maren’ die elke cultuur koestert.
pagina 16
Vopak heeft meerjarenplan voor meer grip op onderhoud Tankpark kan de komende jaren weer mee
Vopak heeft meerjarenplan voor meer grip op onderhoud
Tankpark kan de komende jaren weer mee De oudste tanks van het tankopslagbedrijf Vopak in Vlaardingen zijn zo’n tachtig jaar oud. Met een Masterplan voor de komende vijf tot tien jaar wordt langzaam maar zeker alle hardware vervangen. Recentelijk zijn 84 tanks ontmanteld om plaats te maken voor 56 nieuwe tanks, waarvan de eerste tanks na de zomer alweer in bedrijf zijn genomen. Ook het wereldwijd uitgerolde onderhoudssysteem Me2 wordt op dit project losgelaten. Terminal Manager Jan Zandberg en Maintenance Manager Mathijs Dijkman beschrijven hoe dit onderhoudssysteem in zijn werk gaat.
pagina 20
Bedrijven en instellingen zijn soms (on)bewust in strijd met competitiewetgeving ‘Mijn probleem niet’
Bedrijven en instellingen zijn soms (on)bewust in strijd met competitiewetgeving
‘Mijn probleem niet’ Vandaag de dag speelt competitiebeleid in bijna alle landen een belangrijke rol. Het is opmerkelijk dat competitiewetten in verschillende landen met eenzelfde niveau van ontwikkeling op verschillende tijdstippen werden ingevoerd. De VS voerde zijn eerste wet bijvoorbeeld al in in 1890, andere landen volgenden in de 20ste eeuw. Een aantal landen, zoals Italië en Zwitserland hadden geen competitiewetgeving tot in de jaren ’80 en ’90 (Forslid, Häckner, Muren, 2005). Tips en trucs om de klacht kartelvorming in Europa ver van u te houden.
pagina 24
Uitbreiding beursvloer Solids en Pumps & Valves noodzakelijk 2 en 3 oktober 2013 in Ahoy Rotterdam
Uitbreiding beursvloer Solids en Pumps & Valves noodzakelijk
2 en 3 oktober 2013 in Ahoy Rotterdam Bas van Gent, Group Exhibition Director Nederland van easyFairs toont zich tevreden. Achterover leunen kunnen hij en zijn team nog niet. Als 2 en 3 oktober voorbij zijn, blijkt pas of ook de bezoekers met alle nieuwe nevenprogramma’s tevreden zijn.
pagina 27
Een oceaan aan water door de filters Een kijkje achter de schermen bij het complexe gebeuren in Burgers’ Zoo
Een oceaan aan water door de filters
Een kijkje achter de schermen bij het complexe gebeuren in Burgers’ Zoo Zo’n 8 miljoen liter water, verdeeld over 12 bassins, ruim 10 kilometer leidingen en 16 tot 20 miljoen liter dat dagelijks wordt gefilterd. Het aquarium, noemt Max Janse het. Maar dan wel een aquarium in het groot. Janse is namelijk curator/hoofd van de Ocean van Burgers’ Zoo in Arnhem.
pagina 30
Draadloos monitoren trillingen vergroot betrouwbaarheid en veiligheid Energiecentrale zet mobiele transmitter ook in op moeilijk bereikbare plaatsen
Draadloos monitoren trillingen vergroot betrouwbaarheid en veiligheid
Energiecentrale zet mobiele transmitter ook in op moeilijk bereikbare plaatsen De energiecentrale van Barking PowerLtd in het Engelse Londen profiteert van het gemak waarmee nieuwe meetapparatuur kan worden aangesloten op een reeds bestaand Smart Wireless-netwerk en gebruikt draadloze trillingtransmitters om roterende apparatuur op afstand en real time te monitoren. Met de introductie van dit apparaat kunnen onderhoudsplanningen worden verbeterd zodat onverwachte stilstand wordt voorkomen
pagina 36
Decentraal energie opwekken binnen handbereik SenterTechnum ontwikkelt nieuwe omzettingstechnologie voor zonne-energie
Decentraal energie opwekken binnen handbereik
SenterTechnum ontwikkelt nieuwe omzettingstechnologie voor zonne-energie The art of innovation is to take yourself beyond the horizon’, aldus Stephan Koopmans, eigenaar en partner van SenterTechnum. Vanuit de gedachte dat zonne-energie binnenkort bereikbaar moet zijn voor iedereen, startte Koopmans zo’n vier jaar geleden zijn eigen onderneming in Harderwijk. Met veel kennis en relatief weinig middelen ging hij aan de slag om een toegankelijke omzettingstechnologie voor zonne-energie te ontwikkelen. Nu vier jaar na dato, is het product klaar om uitgerold te worden naar de markt.
pagina 40
Optimalisatie compressorpark levert forse besparingen op AkzoNobel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan
Optimalisatie compressorpark levert forse besparingen op
AkzoNobel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan Toen het compressorpark van AkzoNobel Functional Chemicals Geleen BV aan vervanging toe was, werd besloten om het geheel duurzamer in te richten. Dit volledig in lijn met het internationale programma op het gebied van duurzaamheid van AkzoNobel. Atlas Copco werd gevraagd een nulmeting uit te voeren om het exacte verbruik te kunnen bepalen, alsmede de gewenste luchtkwaliteit. Op basis van de resultaten van deze nulmeting is vervolgens geadviseerd om twee nieuwe compressoren aan te schaffen. Die aanschaf leidde uiteindelijk tot een forse besparing op het energieverbruik
pagina 42
Inventflow one-stop-shop pompenleverancier Het online servicecenter biedt 24/7 ondersteuning
Inventflow one-stop-shop pompenleverancier
Het online servicecenter biedt 24/7 ondersteuning Inventflow is pompenleverancier en heeft in 2010 geïnvesteerd in een online servicecenter dat optimaal draait voor inmiddels 140 gebruikers. De klant kan 1:1 met de monteur van Inventflow overleggen over een bepaalde pomp in een proceslijn.
pagina 46
Conditiebewaking vraagt juist nauwkeuriger analyse en dus langere meettijd Prijsvechters op de trillingsmarkt
Conditiebewaking vraagt juist nauwkeuriger analyse en dus langere meettijd
Prijsvechters op de trillingsmarkt ‘Goedkoop is duurkoop’, zo luidt een oud gezegde. Dit gaat tegenwoordig zeker op in de relatief nieuwe markt van de trillingsmetingen. Nu de hoge ontwikkelingskosten in apparatuur achter de rug zijn, wordt de opkomende markt van de trillingsanalyse geënterd door tal van grote bedrijven. Lagerfabrikanten, pompenleveranciers en onderhoudsbedrijven bieden goedkoop trillingsmetingen aan. Er is zelfs een lagerfabrikant die het meten van trillingen gratis doet, op voorwaarde dan wel dat hij in de toekomst de enige lagerleverancier is.
pagina 48
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel