MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2013-6 29-11-2013
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2013-6
Tony`s Chocolonely; Leiderschapsprofiel;Hannover Messe 2014; Nederlandse taaleis; Proces- en kostenoptimalisatie; etc

Verschenen: 29-11-2013
(On)betrouwbaar Column Henriëtte van Norel
(On)betrouwbaar
Column Henriëtte van Norel `Aantonen` dat je als persoon of organisatie werkt in overeenstemming met de geldende wet- of regelgeving. Dit heet met een duur woord ‘compliance’. Een term die we de laatste tijd steeds vaker horen. En niet geheel zonder reden. Zeker met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren wordt deze term alsmaar belangrijker. Denk maar eens aan incidenten als bij Chemiepack, of het afnemen van examens met toezicht op afstand en de hoeveelheid nieuwe normen die de markt overspoelt.
pagina 3
Zaken doen met: China Groot, groter, grootst
Zaken doen met: China
Groot, groter, grootst China voert wereldwijd de lijst van inwoners onbetwist aan met bijna 1,5 miljard mensen. En dat de hoofdstad Peking als eerste in ons opkomt, is ook te danken aan de Olympische Spelen van vijf jaar geleden. Maar Shanghai is Peking al lang voorbijgestreefd, met 23 miljoen ten opzichte van nog geen 20 miljoen inwoners in Peking, en als zakelijk centrum. Ontzagwekkende cijfers en duidelijk een land waar we niet om heen kunnen.
pagina 13
Tony’s Chocolonely is een serieus merk en rolmodel Henk Jan Beltman, CCO van Tony’s Chocolonely
Tony’s Chocolonely is een serieus merk en rolmodel
Henk Jan Beltman, CCO van Tony’s Chocolonely Bijna een half miljoen mensen werken in Ghana en Ivoorkust in West-Afrika illegaal in de wereld van de cacao. Kinderen die niet naar school gaan, verkochte kinderen of gedwongen volwassenen zijn bezig onder verboden en vaak erbarmelijke omstandigheden te zorgen dat wij Westerlingen onszelf kunnen verwennen met een heerlijk stuk chocolade. Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer van Tony’s Chocolonely vertelt in dit artikel hoe deze van origine Nederlandse onderneming alles in het werk stelt om de ongelijke verdeling in de cacaowereld op te heffen.
pagina 14
Nieuw leiderschapsprofiel: Niet leiden maar samenwerken Dr. ing. Teun W. Hardjono
Nieuw leiderschapsprofiel: Niet leiden maar samenwerken
Dr. ing. Teun W. Hardjono ‘Horizontaal organiseren’ ofwel samenwerken. Dat moet volgens Ing. Dr. Teun Hardjono, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam het nieuwe leiderschapsprofiel worden. Systemen die in de 20e eeuw nog werkten, zijn namelijk vastgelopen. Denk maar eens aan systemen als standaardisatie, specialisatie, maximalisatie, centralisatie, synchronisatie en concentratie. Volgens Hardjono is de tijd rijp om te komen met een goed alternatief. Samen met Renco J.N. Bakker, directeur/eigenaar van het adviesbureau BPN Consult, schreef hij daarom het boek ‘Horizontaal organiseren ‘, dat onlangs is uitgebracht.
pagina 18
Hannover Messe 2014: Integrated Industries - Next Steps  Nederland partnerland tijdens  Hannover Messe 2014
Hannover Messe 2014: Integrated Industries - Next Steps
Nederland partnerland tijdens Hannover Messe 2014 Met ruim 4.000 vierkante meter aan standruimte is de Nederlandse technologische industrie in 2014 nadrukkelijk aanwezig op de Hannover Messe. Die staat in het teken van ‘Integrated Industry – Next Steps’ en van 7 tot en met 11 april is Nederland volgend jaar officieel partnerland. Onlangs vond in Den Haag de officiële kick off van het partnerschap plaats. Minister Ploumen en haar Duitse collega staatssecretaris Heitzer tekenden een verklaring waarin ze deze samenwerking bestendigden.
pagina 22
Ministerraad akkoord met Nederlandse  taaleis Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden bij de Inspectie SZW
Ministerraad akkoord met Nederlandse taaleis
Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden bij de Inspectie SZW Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een voorstel ingediend waarin wordt geëist dat buitenlandse medewerkers die tijdelijk werkzaam zijn in een risicovol beroep, moeten voldoen aan de Nederlandse taaleis. Doen zij dit niet, dan loopt zowel de werkgever als de medewerker het risico op een boete. De Ministerraad is met dit besluit akkoord gegaan. We vroegen Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden bij de Inspectie SZW naar de redelijkheid en haalbaarheid van de eis.
pagina 24
Tien decennia Atlas Copco op Nederlandse markt  Van luchtkasteel naar WERK-elijkheid
Tien decennia Atlas Copco op Nederlandse markt
Van luchtkasteel naar WERK-elijkheid ‘Luchtig bladeren door de tijd. Van het verleden naar het heden en de toekomst’, daarvoor staat het glaskunstwerk van beeldend kunstenaar Ellen Brouwers uit Oisterwijk centraal. Op 26 september jongstleden werd dit glaskunstwerk officieel onthuld door de Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård, de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jan Franssen en de burgemeester van Zwijndrecht, Dominique Schrijer. Dit alles onder het toeziend oog van Bob van Wijnen, General Manager van Atlas Copco Nederland ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Atlas Copco Nederland.
pagina 26
Schneider Electric levert besturingselektronica  Hypermoderne mengerij Durisol draait  op volle toeren
Schneider Electric levert besturingselektronica
Hypermoderne mengerij Durisol draait op volle toeren Dagelijks levert Durisol Raalte geluidabsorberende elementen in de vorm van schermen, wandbeplating en tegels voor uiteenlopende projecten. Zo leverden ze aan de nieuwe energiecentrale van Nuon, de HSL-lijn en de combitunnel in Nijverdal. Enkele jaren geleden sloeg het noodlot toe. De mengerij van deze internationaal opererende onderneming ging geheel in vlammen op. Daarvoor in de plaats kwam een hypermoderne, duurzame mengerij die onlangs in gebruik is genomen.
pagina 30
Aanvullende methode in strijd van proces- en kostenoptimalisatie Op snijpunt mens, machine en organisatie
Aanvullende methode in strijd van proces- en kostenoptimalisatie
Op snijpunt mens, machine en organisatie Conditiebewaking en monitoring buigt correctief onderhoud om in preventief en liefst predictief onderhoud. Het hogere doel is levensduurverlenging en prestatieverbetering met een betrouwbare installatie tegen minimale maintenancekosten. Het lager is een van de meest sprekende conditiespiegels van de industriële installatie. Maintenance Benelux vroeg acht experts om rondom het lager vijf stellingen te fileren. Conclusie: conditiebewaking en monitoring is een rendementsfeest voor de boekhouder, mits goed ingericht en geïnterpreteerd op het snijvlak van mens, machine en organisatie.
pagina 32
ABB en Festo als voorbeeld van hoe het kan  China: Kans of bedreiging?
ABB en Festo als voorbeeld van hoe het kan
China: Kans of bedreiging? Met ruim 1,5 miljard inwoners lijkt China een afzetmarkt van betekenis. Maar gezien hun kopieergedrag boezemt de industrie in dat land bedrijven in het westen voor al angst aan. Nu de economie daar niet meer zo hard groeit, door onder andere overcapaciteit in de industrie, en het ook zo langzamerhand niet echt meer een lagelonenland is, is de kentering voelbaar.
pagina 36
Patroon Afhankelijk Onderhoud  Schroeven aan oorzaak en gevolg
Patroon Afhankelijk Onderhoud
Schroeven aan oorzaak en gevolg Als eenvoud kenmerk van het ware is, dan wordt Patroon Afhankelijk Onderhoud (PAO) dat voor machines. PAO is een nieuwe onderhoudfilosofie die behelst dat de oorzaken achter elke storing worden gezocht (zie ook Maintenance Benelux nr. 5, november 2013, pagina 10, 11 en 12). Met het wegnemen van de oorzaak, oftewel het patroon) verdwijnt ook het gevolg, oftewel de storing). Hoe is het mogelijk dat dit zo lang over het hoofd is gezien. Zou het komen omdat deze simpele waarheid overschaduwd wordt door een onderhoudsindustrie die leeft van storingen?
pagina 40
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel