MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2014-3 19-09-2014
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2014-3
Tekort aan onderhoudstechnici; Veilige onderhoudswerkzaamheden; Carl Cmms ICT-spin; Camozzi Group; EnviControl naar Zaltbommel; etc

Verschenen: 19-09-2014
Samen meer weten Column Henriëtte van Norel
Samen meer weten
Column Henriëtte van Norel Steeds meer ondernemingen zijn druk doende met zaken als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is geen economische hype maar voor veel ondernemingen wel een manier om toe te werken naar een duurzamere en leefbaardere toekomst. Net als in de consumentenwereld ontstaan nu ook in de B2B-markt diverse initiatieven tussen bedrijven onderling en in bedrijven.
pagina 3
Hannie Kroes van SKF BV:De mens centraal
Hannie Kroes van SKF BV:De mens centraal
‘Every time we see something move, SKF wants to move it with greater precision’. Om dit mogelijk te maken is innovatie onontbeerlijk en dat is volgens Hannie Kroes, Company Director van SKF BV, alleen mogelijk als de krachten van mensen in een organisatie worden gebundeld. Zoals ze zelf stelt: “Zonder mensen geen innovatie. Gedrevenheid komt immers voort uit de passie van mensen.” In dit artikel een gesprek met Kroes over de wijze waarop ze de passie van haar medewerkers levendig houdt in haar organisatie en waar dat toe leidt.
pagina 10
Regio Antwerpen pakt tekort onderhoudstechnici aan Leervermogen belangrijker dan instroomniveau
Regio Antwerpen pakt tekort onderhoudstechnici aan
Leervermogen belangrijker dan instroomniveau ‘Drie goede monteurs uit tien kandidaten, we tekenen direct in voor de volgende ronde’, en ‘Precies wat ik zocht: diep de techniek in met de uitdaging effectief storingen opsporen en oplossen’. Aan het woord zijn werkgever Jan van Goethem (Ora Liften) en de zojuist gediplomeerde onderhoudstechnicus Sven Droeshoudt. In de regio Antwerpen hebben overheid, onderwijs en het technisch bedrijfsleven met een nieuwe beroepsopleiding ‘Onderhoudstechnicus’ hun grenzen geschrapt om gezamenlijk het tekort aan onderhoudstechnici aan te pakken. Succesfactor nummer één: scherpe selectie op talent en motivatie. Het leervermogen is belangrijker dan het instroomniveau.
pagina 14
Noord- en Oost-Europees centrum EnviControl naar Zaltbommel Kracht in service en systeemintegratie
Noord- en Oost-Europees centrum EnviControl naar Zaltbommel
Kracht in service en systeemintegratie EnviControl Nederland is ‘marktleider in stilte’: gedegen knowhow is de kerncompetentie achter de toonaangevende positie in milieumonitoring, met name voor overheden. Met de verhuizing naar een nieuw pand in Zaltbommel evolueert EnviControl de Nederlandse vestiging tot een minder bescheiden hoofdkantoor voor Noord- en Oost-Europa. Naast outillage voor assemblage, systeemintegratie en onderhoud omvat het centrum een laboratorium en faciliteiten voor opleiding en voorlichting.
pagina 16
Carl Cmms ICT-spin voor luchthaven Bordeaux Integrale inzet overstijgt maintenance
Carl Cmms ICT-spin voor luchthaven Bordeaux
Integrale inzet overstijgt maintenance Wat ooit begon als noodzaak voor ISO-certificatie van luchthaven Bordeau-Mérignac is thans een effectieve ICT-spin in het technische beheer en onderhoud van de snelgroeiende luchthaven Bordeaux-Mérignac. Een ‘spin’ die de klassieke grenzen van maintenance-programma’s overstijgt. De beproefde facility-versie van Carl Master houdt Bordeaux 24 uur per dag stabiel in de lucht. Inmiddels bereidt de luchthaven de overgang naar de nieuwste generatie ‘Source’ voor. Het wordt een ambitieuze optimalisatie- en rationalisatieslag met dalende onderhoudskosten, dankzij bredere ontplooiing van het Cmms.
pagina 18
50-jarig bestaan Camozzi Group en 25-jarig bestaan Benelux-vestiging Keep the Camozzi-spirit alive
50-jarig bestaan Camozzi Group en 25-jarig bestaan Benelux-vestiging
Keep the Camozzi-spirit alive De Camozzi Group viert feest dit jaar, ze bestaan 50 jaar maar daar bovenop komt ook de mijlpaal van 25 jaar Camozzi Benelux. Ter gelegenheid hiervan werden Nederlandse journalisten uitgenodigd voor een bezoek aan de fabrieken van Camozzi in Lumezzane en Polpenazze. Peter van der Pol, Managing Director Camozzi Benelux BV liet ons zien dat passie, kwaliteit, uitmuntendheid en loyaliteit leiden tot een product van wereldklasse. Een product dat onder andere wordt ingezet in de formule 1-wereld. In dit artikel een gesprek hierover met hem.
pagina 22
World of Technology & Science 2014: 30 september – 3 oktober 2014 Veiligheid en robotica volop in de belangstelling op beurs
World of Technology & Science 2014: 30 september – 3 oktober 2014
Veiligheid en robotica volop in de belangstelling op beurs Bijna is het zover. Dan opent de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs haar poorten voor Wots 2014. Zo’n 450 exposanten hebben inmiddels ingeschreven en alle voorbereidingen zijn in volle gang. Onderwerpen die tijdens deze vakbeurs de revue zullen passeren, zijn veiligheid, robotica, ‘smart industry’, systeemintegratie en modulaire systeemoplossingen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Het belooft een interessante week te worden met veel noviteiten. Beslist de moeite waard om te bezoeken dus.
pagina 24
Denios vernieuwt het REI-120 brandcompartiment voor gevaarlijke stoffen Klaar voor nieuwe Europese eisen
Denios vernieuwt het REI-120 brandcompartiment voor gevaarlijke stoffen
Klaar voor nieuwe Europese eisen Met de ontwikkeling van het REI 120 brandcompartiment voor gevaarlijke stoffen, ‘The Cube’ geheten, werkt Denios aan een nieuwe dimensie in de fabricage en het gebruik van brandwerende opslagvoorzieningen. Belangrijke uitgangspunten bij dit ontwerp waren meer flexibiliteit in gebruik, een robuustere afwerking en het hoogste niveau in veiligheid bij de opslag van gevaarlijke stoffen. “We hebben een duidelijk accent gelegd op de vormgeving”, zo vertelt André Ehlhardt, Projectadviseur bij Denios. In dit artikel meer over de nieuwste aanpassingen.
pagina 36
Concurrentiepositie verstevigen door kostenefficiëntere productie met oudere installaties Slimmer samen werken en onderhouden
Concurrentiepositie verstevigen door kostenefficiëntere productie met oudere installaties
Slimmer samen werken en onderhouden Onderhoud van installaties wordt vaak nog gezien als kostenpost. Kansen die onderhoud biedt om concurrentievoordeel te behalen, blijven hierdoor onbenut. Productie in opkomende landen met nieuwe installaties en op het eerste gezicht een kostenefficiëntere productie, geniet steeds meer de voorkeur boven productie in onze omgeving. Toch is het ook in ons land mogelijk om de balans tussen productiecapaciteit en kosten te verbeteren. Maar dan moet onderhoud wel de aandacht krijgen die het verdient. Dit bewijs wordt geleverd bij Zeeland Refinery.
pagina 38
Jaarbeurs Utrecht 30 september tot en met 3 oktober 2014 Nichemarkten geduid met Industrial Processing en European Industrial Dairy Show
Jaarbeurs Utrecht 30 september tot en met 3 oktober 2014
Nichemarkten geduid met Industrial Processing en European Industrial Dairy Show Eind september, begin oktober vindt in Utrecht de tweejaarlijkse beurs voor de procesindustrie plaats, Industrial Processing. Net als bij de vorige editie wordt IP geflankeerd door de Makropak maar nieuw is de European Industrial Dairy Show. Daar kunnen bezoekers de componenten van diverse standhouders in de praktijk zien. De Nvdo neemt een groot deel van het lezingenprogramma voor zijn rekening.
pagina 42
Sweep voor veilige onderhoudswerkzaamheden aan power plants Betere grip en controle op werkzaamheden
Sweep voor veilige onderhoudswerkzaamheden aan power plants
Betere grip en controle op werkzaamheden Monteurs van onderhoudsbedrijven en hun opdrachtgevers hebben met Sweep een portaal in handen waarmee alles rond werkvergunningen voor onderhoud aan windturbines afgehandeld kan worden. Hermen Mensink van Care4it en Ruben Lindenburg van Nuon vertellen over de voordelen van het systeem.
pagina 46
Fluitende leiding verstoort arbeid Kantoor waterschapsbedrijf Limburg
Fluitende leiding verstoort arbeid
Kantoor waterschapsbedrijf Limburg Het is bijna niet te horen. Maar als het eenmaal is waargenomen, dan lukt het niet meer om het niet te horen. Het betreft een hinderlijke fluittoon in de kantoortuin op de eerste etage afkomstig uit... Tja, dat weet het ingehuurde raadgevende ingenieursbureau ook niet precies. Het geluid is er alleen als in de zomer de airconditioning werkt. Voor de mensen in de kantoortuin van waterschapsbedrijf Limburg is de 66 decibel wel te doen maar niet de specifieke, irritante fluittoon daarin.
pagina 50
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel