MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2014-4 07-11-2014
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2014-4
In deze uitgave 52 pagina`s praktische informatie

Verschenen: 07-11-2014
Massaproductie op maat Column Henriëtte van Norel
Massaproductie op maat
Column Henriëtte van Norel Het klinkt als een utopie maar niets is minder waar. Binnenkort kan ieder van ons volledig zijn/haar eigen auto vormgeven. De eisen en wensen van een klant zijn vervolgens bepalend voor de uitvoering van het productieproces bij de fabrikant. Ofwel, als klant grijpt u binnenkort direct in op het ERP-systeem en dus op het productieproces. En natuurlijk kent dit proces heden ten dage nog grenzen. Bij het selecteren van een carrosserie moeten we nu nog kiezen uit vier of vijf opties en ook de mogelijkheden met betrekking tot laklagen zijn nog begrensd. Het is slechts een kwestie van tijd voordat massaproducten volledig op maat gemaakt kunnen worden. In Europa wordt deze ontwikkeling ‘Industrie 4.0’ genoemd.
pagina 3
Hydrauliek: Kennis borgen en delen Arjan Coppens, voorzitter Feda sectie ‘Hydraulic Solutions’ en Ivo Willemsen, voorzitter Vereniging
Hydrauliek: Kennis borgen en delen
Arjan Coppens, voorzitter Feda sectie ‘Hydraulic Solutions’ en Ivo Willemsen, voorzitter Vereniging De grote evolutie die de laatste jaren plaatsvond, is de opkomst van ‘social media’. In razend tempo is de wijze waarop informatie met elkaar wordt gedeeld, veranderd. De digitale snelweg heeft de bibliotheek van weleer van het toneel doen verdwijnen. Deze nieuwe, snelle wijze van informatie-uitwisseling vraagt een andere attitude van mensen. Want in de hedendaagse maatschappij is kennis delen, kennis loslaten. In de wereld van hydrauliek en onderhoud hebben ze dat inmiddels goed begrepen. Aan het woord hierover Arjan Coppens, voorzitter Feda-sectie ‘Hydraulic Solutions’ en bestuurslid van het hoofdbestuur van Feda, en Ivo Willemsen, voorzitter Vereniging Platform Hydrauliek (VPH).
pagina 12
Uitdaging bij technicus, manager en boekhouder Glansrol voor hydrauliek in de industrie
Uitdaging bij technicus, manager en boekhouder
Glansrol voor hydrauliek in de industrie Hydrauliek is spectaculair en presteert op een niveau waaraan elektromechanica nog niet kan tippen. Het beweegt finmechanische processen en mega-installaties, betrouwbaar, doseerbaar, schoon en zuinig. Op slechts twee voorwaarden: goede engineering/ realisatie en zorgvuldig onderhoud. Aan de vooravond van het symposium ‘Hydraulics & Maintenance’, 13 november 2014 in Cinemec te Ede, discussiëren hydrauliekspecialisten over de onderhoudsdiscipline in hun vakgebied. Aan tafel in Zoelen elf vakliefhebbers, naast hun dagelijks werk actief in de hydrauliek-koepels van Feda en VPH.
pagina 16
WMV: van tribologisch onderzoek tot het aanbrengen van een speciale, harde coatingslaag Er is tot nu toe nooit een cilinderstang met corrosie teruggekomen
WMV: van tribologisch onderzoek tot het aanbrengen van een speciale, harde coatingslaag
Er is tot nu toe nooit een cilinderstang met corrosie teruggekomen Een bijzonder harde deklaag die berekend is op het incasseren van schades in het veld en die, indien nodig, zelfs op locatie in een paar uur volledig kan worden hersteld. Hoewel dit misschien een utopie lijkt, is niets minder waar. Lunac 2+ duplex is namelijk zo’n coatinglaag voor stalen machineonderdelen en gereedschappen. WMV in Rijssen is gespecialiseerd in het aanbrengen van deze coating op zeer uiteenlopende onderdelen; van matrijzen voor ooglensimplementaties, assen, hydraulische cilinders, gereedschappen en bakplaten tot complete railsystemen voor projecten zoals het Panamakanaal. In dit artikel een gesprek hierover met Guus van der Sluis, Managing director bij WMV.
pagina 22
Cursus ‘Veilig werken met hydrauliekslangen en componenten’ gestart Feda bundelt krachten van opleiders uit industrie
Cursus ‘Veilig werken met hydrauliekslangen en componenten’ gestart
Feda bundelt krachten van opleiders uit industrie Uniforme richtlijnen en gedegen opleidingen voor mensen die werken met hydrauliek slangen en componenten ontbraken tot op heden in de Nederlandse markt. Werkgevers hebben onvoldoende tools om te bepalen of werknemers bekend zijn met de gevaren van het vak. En dat terwijl in de hydrauliek gewerkt wordt onder hoge drukken tot wel 1000 bar. Als er iets mis gaat, dan kunnen de gevolgen desastreus zijn. In dit artikel een gesprek hierover met Feda-voorzitter sectie ‘Hydraulic Solutions’ Arjan Coppens.
pagina 26
Techniekwedstrijd voor scholen van SMC Pneumatics een succes Winnaars: de KHlim (B) en het Kwadrant (NL)
Techniekwedstrijd voor scholen van SMC Pneumatics een succes
Winnaars: de KHlim (B) en het Kwadrant (NL) Voor de tweede keer alweer organiseerde SMC Pneumatics de wedstrijd ‘Test je Talent voor Techniek’. Schooldirecties en techniekleerkrachten van Belgische en Nederlandse scholen werden benaderd om deel te nemen aan deze techniekwedstrijd. 619 leerlingen/studenten van verschillende scholen in de Benelux gaven gehoor aan de oproep. De winnende studenten kregen een smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom en de scholen kregen de trainingsmodule SMC Basis Trainings Module (Sbtm).
pagina 30
Dassault 3DExperience: sneller, beter en slimmer innoveren ‘alles is te simuleren’
Dassault 3DExperience: sneller, beter en slimmer innoveren
‘alles is te simuleren’ “Bedrijven kunnen groeien door sneller, beter en slimmer te innoveren. Samenwerken in virtuele 3D-omgevingen zorgt voor het doorbreken van muren tussen afdelingen en bedrijven”, zo stelt Stephen Chadwick, managing director EuroNorth Dassault Systèmes. Het bedrijf organiseerde bij de High Tech Campus in Eindhoven voor het eerst een 3DExperience Forum. Dit gelijknamige platform voor bedrijven wil innovatie ondersteunen
pagina 32
Industrie moet en kan nog veel meer energie besparen Manager Energy Solutions Tomaso Della Vedova van Endress+Hauser
Industrie moet en kan nog veel meer energie besparen
Manager Energy Solutions Tomaso Della Vedova van Endress+Hauser Niet alleen hebben bedrijven, gedwongen door de nieuwe European Energy Effiiency Directive (Eeed), de plicht om het energiegebruik structureel te verlagen, het kan ze jaarlijks ook heel veel extra fianciële winst opleveren. Dat ze, om dit te realiseren, gerichte ondersteuning nodig hebben, is duidelijk. Volgens Tomaso Della Vedova, Product Manager Energy Solutions bij Endress+Hauser, blijkt het zonder meer mogelijk om het energiegebruik van producerende ondernemingen signifiant te verlagen. Vele tienduizenden euro’s besparing zijn daarbij geen uitzondering.
pagina 34
Valve World Expo 2014 Düsseldorf 2-4 december 2014 Drie hallen met parallel conferentieprogramma
Valve World Expo 2014 Düsseldorf 2-4 december 2014
Drie hallen met parallel conferentieprogramma Voor de derde keer is het terrein van Düsseldorf Messe het toneel van Valve World, een beurs gecombineerd met een inhoudelijk sterk conferentieprogramma. Project Manager Messe Düsseldorf, Gerrit Nawracala vertelt trots over de continue groei sinds zijn beursorganisatie samenwerkt met KCI.
pagina 38
Standaardisatie is basis voor vierde industriële revolutie HGG gaat partnership met B&R Industriële Automatisering aan
Standaardisatie is basis voor vierde industriële revolutie
HGG gaat partnership met B&R Industriële Automatisering aan Van Wembley Stadion, London Eye, Ajax Stadion en de luchthaven van Shanghai tot Reliance, de grootste raffiaderij ter wereld. Allemaal klinkende namen van projecten waarvoor de Nederlandse onderneming HGG Profiing Equipment technologie heeft geleverd om deze iconen te produceren. HGG ontwikkelt op dit moment zijn nieuwste generatie robotlijnen voor het automatisch profieren van bijvoorbeeld H-balken. De markt vraagt naar een steeds hogere mate van automatisering, effiiëntie en nauwkeurigheid.
pagina 40
Minder lekkages bij kritische boutverbindingen AnMa Tech opent haar poorten
Minder lekkages bij kritische boutverbindingen
AnMa Tech opent haar poorten Na jaren gewerkt te hebben in de wereld van kritische boutverbindingen, kwam oprichter/eigenaar van AnMa Tech, André Nijnatten begin dit jaar op de markt met een nieuw boutkrachtindicatiesysteem, de FC Disc. Door de komst van dit product kan voortaan bij het vastzetten van bouten gerekend worden met directe boutkrachten en hoeft niet langer meer te worden uitgegaan van theoretische aannames die in de praktijk niet correct hoeven te zijn.
pagina 42
Duurzaam ondernemen is duurzaam onderhoud Terug naar de basis
Duurzaam ondernemen is duurzaam onderhoud
Terug naar de basis Op de weg naar het moderne ondernemen staan alle borden richting ramspoed volgens organisatiedeskundige Jos Verveen*. Ook het gangbare onderhoud van tegenwoordig wordt uitgedragen vanaf steeds grotere hoogten. Het moderne onderhoud rust heden ten dage nog maar op twee niet zo stevige pijlers. De steeds ontstane verzwakkingen worden vakkundig dicht gepleisterd en zo aan het oog onttrokken. Maar vallen beide pijlers weg dan gaat het werkelijke technische onderhoud aan de basis gewoon door. Waarom wordt de techniek dan zo gestut als ze er feitelijk niet toe doen? Dat komt omdat beide pilaren een heel ander doel dienen dan waar het in de vorige eeuw oorspronkelijk om was begonnen: het plegen van onderhoud tegen de laagst mogelijke kosten. De twee pilaren hebben ook een naam: de ene heet ‘Management’ en de andere heet ‘Winst’.
pagina 44
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel