MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2016-2 12-04-2016
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2016-2
Continu verbeteren; Avans opleiding; digitalisering; Hannover Messe; big data; smart maintenance’ en ‘asset management’; productieherstart; compressorhuur; Brzo

Verschenen: 12-04-2016
Uitgebreid programma rondom lectorale rede Improving Business Avans Hogeschool Verbinden bij continu verbeteren
Uitgebreid programma rondom lectorale rede Improving Business Avans Hogeschool
Verbinden bij continu verbeteren Op 29 januari hield Ton van Kollenburg zijn inaugurele rede voor toetreding tot het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) van Avans Hogeschool. Met als thema ‘Wat is de vraag? Duurzaam verbeteren van bestaande contexten’ bood Avans hem in Den Bosch de gelegenheid om vanuit diverse uitgangspunten zijn ideeën over duurzaamheid en continu verbeteren te belichten.

Dat gebeurde bijvoorbeeld door de minor-studenten die hun projecten presenteerden en daarvoor de Green Belt ontvingen. En Roald van der Vliet van InnoSportLab die over verbeterde sportprestaties praatte tot aan Triodin-directeur Edwin Drabbels die vertelde over verbeterde medewerkerinzet. Een impressie van de dag.

De studenten van de minor Continu Verbeteren waren in twaalf groepen aan de slag gegaan met ‘echte’ cases. De pro jectduur was vijf weken, in tegenstelling tot de gebruikelijke twintig weken voor afstudeerprojecten. Sommige bedrijven legden daardoor wat beperkingen op (implementatie was niet altijd gelukt) toch wel mooi de grondlegger van de zwemmedailles in Londen 2012. Big data interpreteren tot net die hoek verandering bij de startduik die resulteert in honderdste seconden winst en dus de eerste zijn. Inmiddels blijft zijn bureau innovatief voorop lopen en ziet hij ook kansen voor andere sporten.
pagina 2
Maintenance 2016 in Antwerp Expo 20 en 21 april 2016 Tien masterclasses waaronder Smart Maintenance en Asset Management
Maintenance 2016 in Antwerp Expo 20 en 21 april 2016
Tien masterclasses waaronder Smart Maintenance en Asset Management In de nieuwe masterclasses op de Maintenance 2016 komen thema’s aan bod die technische en onderhoudsdiensten dagelijks bezighouden. Nieuwe technologieën doen hun intrede op de maintenancemarkt maar de branche ziet zich ook genoodzaakt een nieuwe rol en organisatie aan te meten. Twee van de meest in het oog springende trends zijn ‘smart maintenance’ en ‘asset management’. “Beide zijn met elkaar verweven door het belang van een correct gegevensbeheer,” aldus Wim Vancauwenberghe, directeur van Bemas, the Belgian Maintenance Association vzw, en mede-organisator van de twee masterclasses.

Vancauwenberghe vervolgt: “We staan voor een grote omwenteling binnen de onderhoudswereld. Wie nu niet op de trein springt, zal snel een grote achter stand oplopen. Industrie 4.0 is gebaseerd op ‘cyber physical systems’: systemen die (draadloos) met elkaar zijn verbonden, op elk moment informatie kunnen uitwis selen en zelfstandig beslissingen nemen. Dat deze (r)evolutie ook een impact op het onderhoud zal hebben, zal niemand verbazen. Maintenance zal meesurfen op de golven van de digitale evolutie die volop haar intrede doet in de industrie.
pagina 4
Shell Moerdijk snel weer op gang na stoomincident Huurvloot van 26 compressoren helpt productie
Shell Moerdijk snel weer op gang na stoomincident
Huurvloot van 26 compressoren helpt productie Nadat er begin oktober 2014 loog in het stoomsysteem terechtkwam, legde Shell zijn Mspo-1 fabrieken in Moerdijk gecontroleerd stil. Om de productie van chemicaliën zo snel en veilig mogelijk weer te hervatten, was een aanzienlijke massaflow van 100 procent olievrije, warme perslucht nodig. Atlas Copco Rental mocht die perslucht leveren en bracht daarvoor een huurvloot van 26 compressoren bij elkaar. In twee weken tijd.

Shell Moerdijk maakt chemicaliën op basis van aardolie. Dat gebeurt in ver schillende fabrieken. Het stoomincident dat zich in oktober 2014 voordeed, noodzaakte Shell de zogeheten Mspo1 fabrieken buiten bedrijf te stellen. De in het stoomsysteem belande loog kon grote schade aan leidingen en instal laties veroorzaken. Om de productie te hervatten en de daarvoor benodigde perslucht op te wekken, huurde het be drijf tijdelijke stoomvoorziening in bij Atlas Copco Rental.
pagina 8
Hannover Messe 2016 ontvangt Verenigde Staten als partnerland Integrated Industry - Discover Solutions
Hannover Messe 2016 ontvangt Verenigde Staten als partnerland
Integrated Industry - Discover Solutions Van 25 april tot en met vrijdag 29 april 2016 is Hannover weer het toneel van een van de grootste technologiebeurzen. Dit jaar zijn er vijf beurzen verdeeld over de hallen 1 tot en met 17 en 27. De vijfduizend exposanten uit zeventig landen rondom de thema’s Industrial Automation, Digital Factory, Energy, Industrial Supply en Research & Technology zullen waarschijnlijk weer 200.000 bezoekers uit honderd landen ontvangen.

“Door netwerken verbonden industrie is geen toekomstvisie meer. Deze is al realiteit. Industrie 4.0 wordt in steeds meer fabrieken toegepast. Netwerken voor stroom worden omgebouwd tot intelligente netwerken”, gaf dr. Jochen Köckler, lid van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG half januari al als voorzet. “Om te blijven concurreren, dienen ondernemingen zich bewust te worden van het potentieel van digitalise ring en dit volledig te benutten. Hoe dat gaat, zal de Hannover Messe 2016 laten zien.” Hij verwacht meer dan honderd concrete toepassingen van oplossin gen voor de digitalisering van fabrieken en energiesystemen. Ook gastland VS zal een duit in het zakje doen, waarbij Merkel en Obama op de openingsdag elkaar zullen wijzen op de noviteiten van hun land.
pagina 10
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel