MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2016-3 24-05-2016
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2016-3
In dit nummer : Industrie 4.0 ; big data ; Chemelot ; 100 procent voorspelbaar onderhoud ; sensoren ; Campione ; droogtrommels ; DSM ; Sitech Services ; revisie ; continu verbeteren

Verschenen: 24-05-2016
Revisie van 28 droogtrommels bij DSM Emmen ‘Algehele vervanging kost een drievoud’
Revisie van 28 droogtrommels bij DSM Emmen
‘Algehele vervanging kost een drievoud’ “We hebben bewust gekozen voor een revisieaanpak van onze 28 droogtrommels. Algehele vervanging was qua kosten en inpassing in de infrastructuur geen optie.” Dat zegt Paul Casteleijn, manager maintenance, engineering & facilities bij DSM, specifiek bij Engineering Plastics in Emmen. Samen met Sieto Schenkel, projectmanager bij Tebodin en van daaruit projectmanager bij DSM Emmen voor de trommelrevisie, vertelt Casteleijn over het keuzeproces dat aan de revisie voorafging en ‘the lessons learned’.

DSM Emmen fabriceert al zo’n veertig jaar plastic korrels voor allerlei toepassingen, met name voor de automobielindustrie, de elektronica-industrie en foliën voor verpakkingen van ondermeer levensmiddelen. Via extrusie worden meerdere standaardkorrels, tot zo’n tweehonderd verschillende, gemaakt die vervolgens in 28 droogtrommels bij hoge temperaturen (ongeveer 250 graden Celsius) hun definitieve vorm, kleur en eigenschappen krijgen. Eigenschappen als viscositeit en temperatuurbestendigheid. Toen een van de drogers in 2014 vastliep en dusdanig beschadigd bleek, besloot DSM de zaak grondig aan te pakken. Paul Casteleijn: “Tot dan toe konden we eigenlijk altijd volstaan met reparatie, zoals het vervangen van een lager of het lassen van een scheur.”
pagina 4
Sitech bouwt systeem om big data Chemelot te analyseren Onderhoud 4.0 vraagt om goede netwerken en verbanden leggen
Sitech bouwt systeem om big data Chemelot te analyseren
Onderhoud 4.0 vraagt om goede netwerken en verbanden leggen Sitech Services heeft op Chemelot een bijzondere positie. Door de jarenlange ervaring zijn fabrieksprocessen bekend en kan het bedrijf heel ver gaan in de dienstverlening aan haar klanten. Half april is er een bijzonder, nieuw centrum live gegaan om de beschikbare ‘big data’ nog beter te benutten. Het gewenste resultaat: 100 procent voorspelbaar onderhoud. Sylvia Vanhommerig vertelt: “We kunnen en willen onze dienstverlening bij meer bedrijven op Chemelot aanbieden, maar ook zeker daarbuiten.” Hoe, dat legt ze samen met Maurice Jilderda uit.

Sitech kun je zien als een soort spin-off van DSM Geleen, vertelt Sylvia Vanhommerig, New Business Development Manager van Sitech Services. “Met het vooruitzicht dat meer en meer bedrijven van DSM zouden worden gedesinvesteerd, werden facilitaire en niet-proces gerelateerde diensten voor het hele terrein in een (nieuw) bedrijf geclusterd. Een unieke positie eigenlijk, want alle expertise die door de jaren heen opgedaan is op Chemelot en in de chemie zijn zo behouden gebleven. Met ongeveer negenhonderd mensen, aangevuld met inhuurkrachten, werken we in twee divisies. Aan de ene kant zijn dat de Site Services, welke breed gezien moeten worden; van parkbeheer tot aan brandweer, afvalwaterzuivering, vergunningen en infrastructuur. Aan de andere kant Manufacturing Services, werkend voor ongeveer 40 procent van de bedrijven op de Chemelot-site. Van de zestig fabrieken op de site verzorgen wij voor 23 fabrieken onderhoud, verbeterprojecten, vergunningen, veiligheid, inkoop, financiën en trainingen.”
pagina 8
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel