MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2016-5 18-10-2016
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2016-5
veiligheid, Management of Change, Atex, risicobeheersing, Maintenance Manager, PepsiCo

Verschenen: 18-10-2016
Atex & Management of Change   Handvatten voor ‘do’s en don’ts’
Atex & Management of Change
Handvatten voor ‘do’s en don’ts’ Management van wijzigingen is een methodiek om gecontroleerd wijzigingen te kunnen doorvoeren, risico’s door wijzigingen te beheersen en de implementatie van een wijziging te beheersen. Heeft u een MoC (Management of Change) procedure? En gebruikt u deze om achteraf alle veranderingen vast te leggen of vooraf de risico’s van alle veranderingen in te kunnen schatten om de verandering beheerst te kunnen doorvoeren? In de praktijk komt ‘achteraf’ het meeste voor hoewel bedrijven zich vaak realiseren dat dat niet de beste oplossing is. Over hoe tijd, middelen en/of het besef binnen de organisatie om te buigen naar de beheerste methode, gaat dit artikel.

Veranderingen hebben een impact op het risico. Bij grote veranderingen zoals de bouw van een nieuwe spuiterij bin - nen een bedrijf waarbij een verf wordt gebruikt die zeer brandbaar en misschien zelfs explosief is, ligt dat voor iedereen meteen voor de hand. Maar hoe zit het als er binnen de bestaande afdeling gebruik wordt gemaakt van een andere verf of als we in de toekomst alleen ge bruik gaan maken van de onervaren spuiter Jan in plaats van de meer ervaren spuiter Piet? Of als er onverwacht moet worden overgewerkt en de productie nog wel aanwezig is maar de TD al huiswaarts toog? Er zijn weinig bedrijven die dan denken aan Management of Change.
pagina 6
Bert Pieters van PepsiCo Veurne is Belgisch Maintenance Manager 2016 West-Vlaams foodbedrijf geeft blijk van sterke visie op onderhoud, mensen en veiligheid
Bert Pieters van PepsiCo Veurne is Belgisch Maintenance Manager 2016
West-Vlaams foodbedrijf geeft blijk van sterke visie op onderhoud, mensen en veiligheid Bert Pieters van PepsiCo Veurne is verkozen tot Maintenance Manager van het Jaar 2016 in België. Hij kreeg deze prijs als bekroning voor zijn uitstekende realisaties op het gebied van onderhoud. De award is goed voor twee primeurs: het is de eerste keer in negentien jaar dat een Maintenance Manager van een West-Vlaams bedrijf wint én ook de eerste keer dat het gaat om een bedrijf uit de voedingssector. De andere finalisten waren Ward Boereave en Steven Schollaert van Eandis, en Bernard De Tandt van VPK Paper.

Juryvoorzitter Herman Aerts, zelf winnaar van de award in 2006 overhandigde Bert Pieters de prijs. Aerts vatte de mening van de juryleden samen in een lijstje met de sterke punten die de doorslag gaven bij de overwinning: een sterke visie op onderhoud als grondslag voor het door voeren van verbeteringen, gedragen door een goed ontwikkeld people ma nagement, en altijd gekoppeld aan een ambitieus veiligheidsbeleid (dat resulteer de in een recordaantal dagen zonder ongevallen met werkverlet). Daarnaast stelden de juryleden ook vast dat er bij PepsiCo Veurne veel aandacht is voor continuous improvement en kwaliteitsver beteringen.
pagina 8
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel