MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2017-2 04-04-2017
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Maintenance Benelux 2017-2
Beurs, opleiding, continu verbeteren, assemblage, efficiency, India, pompenonderhoud, etiquette

Verschenen: 04-04-2017
Drie studenten optimaliseren drives-assemblagelijn bij Vanderlande Kwaliteit, efficiency en  arbeidsvreugde verbeterd
Drie studenten optimaliseren drives-assemblagelijn bij Vanderlande
Kwaliteit, efficiency en arbeidsvreugde verbeterd De drie studenten Emma Ruijs, Jeroen Spijker en Jeffrey van Dijk van Avans Hogeschool in ís-Hertogenbosch konden voor hun minor Continu Verbeteren terecht bij Vanderlande in Veghel. Teamleider assemblage Mark Bax begeleidde hen op zijn afdeling. Win-win want het project leverde Vanderlande naast blije werknemers uiteindelijk zoín 7 procent efficiencybesparing op. En de drie studenten konden na afloop hun Green Belt-diploma ophalen.

Net als in vorig schooljaar werkte Avans Hogeschool in Den Bosch de afgelopen maanden samen met diverse bedrijven om de studenten van hun opleiding Technische Bedrijfskunde de gelegenheid te bieden een minor Continu Verbeteren te volgen. Vanderlande kreeg van een werknemer en tevens oud-leerling van Avans het verzoek om ook eens te kijken naar de mogelijkheden. Mark Bax: ďWe hadden al eens meegewerkt aan een meer inhoudelijk project. Daarbij werd data op de vloer gemeten maar dat was wat betreft tijd heel kostbaar.Ē
pagina 2
Zakendoen met: India Uitgestrekt en meest bevolkt land kent vele gezichten
Zakendoen met: India
Uitgestrekt en meest bevolkt land kent vele gezichten Het land is enorm uitgestrekt en daarom alleen al is er niet een algemene handleiding te geven voor zakendoen daar. Zo wordt er in een groot gedeelte van het land geen alcohol geschonken. Veel IndiŽrs schudden met hun hoofd, dat is meer een soort bevestiging dat ze je horen want nee zeggen ze niet snel. De voertaal is voornamelijk Engels en dat vergemakkelijkt het contact. Kortom, het is niet voor niets een van de snelst opkomende economieŽn maar een handleiding is handig.

Zakendoen in India staat in het teken van persoonlijke relaties. Vertrouwen is belangrijk in de Indiase cultuur. Soms vragen IndiŽrs naar zaken die voor Nederlanders ongemakkelijk kunnen overkomen, zoals familie of kinderen. Voor IndiŽrs is dit een manier om iemand goed te leren kennen en te beoordelen als zakenpartner. Ze zijn heel gastvrij en een huisbezoek is dan ook eerder regel dan uitzondering. Handen schudden en rundvlees eten zijn de belangrijkste afwijkingen van onze cultuur. Dus wacht tot de ander zijn/haar hand uitsteekt en zorg voor (vegetarische) alternatieven als u een feestje organiseert. Laat u vooral onderdompelen in de cultuur, er is
pagina 7
Easy Maintenance op basis van QR-code Hogere beschikbaarheid van pompen centraal
Easy Maintenance op basis van QR-code
Hogere beschikbaarheid van pompen centraal ĎEasy Maintenanceí is de naam van een oplossing waarmee het periodiek onderhoud aan pompen efficiŽnter en sneller is uit te voeren. Dit systeem maakt gebruik van de bekende QR-code waarmee de betreffende pomp gekoppeld wordt aan een database die alle benodigde informatie vastlegt.
Met Easy Maintenance biedt KSB een oplossing waarmee het periodieke onderhoud aan pompen efficiŽnter en sneller kan worden uitgevoerd. Easy Maintenance koppelt afzonderlijke pompen op basis van een sticker met een QR-code direct aan een database waarin de historie van de betref- fende pomp is ondergebracht. Naast de onderhoudshistorie van de pomp kan ook snel toegang worden verkregen tot handleidingen en reparatiegegevens. De database is zowel toegankelijk voor de klant als voor de onderhoudsmonteur. Het QR-onderhoudsprogramma leent zich voor kleine en grote installaties en is speciaal voor en door de pompenfabrikant ontwikkeld. Toepassingen zijn inmiddels te vinden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk, Engeland en Canada.
pagina 11
Ahoy ontvangt 11, 12 en 13 april de onderhoudssector Maintenance Next 2017 Kennis moet je onderhouden
Ahoy ontvangt 11, 12 en 13 april de onderhoudssector Maintenance Next 2017
Kennis moet je onderhouden Op Maintenance Next 2017 komt de technologie- en onderhoudssector van de Benelux drie dagen bijeen met als doel het Nederlandse installatiepark zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Het is een broedplaats voor innovaties van slimme onderhoudsoplossingen en het platform voor het delen van kennis en ervaring op het gebied van beheer en onderhoud.
Asset management is een team-effort. Als het lukt om de keten van ontwerper, constructeur, adviseur en gebruiker op ťťn lijn te krijgen, is de kans op effectief gebruik van een installatie tegen lage total cost of ownership (TCO) reŽel. Dat inzicht groeit met de jaren en kent aansprekende best practices. Maintenance Next kijkt in 2017 op vele manieren naar die succesformule. Sterker, de beurs zet partners in performance in het spotlicht.
pagina 12
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel