Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Maintenance Benelux nummer 1

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 1 van 2016.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Veiligheid, Suiker Unie, zero acidents netwerk, Cmms, KAM, SHE, TPM, benchmarken, Heinrich-piramide, samorai@work, predictief, onderwater-maintenance, werken op hoogte, Rijkswaterstaat.

Verschenen: 23-02-2016

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 8

Cmms verbindt moeiteloos openbaar bestuur en maintenance

Carl automatiseert complete regio Het accent in de afkorting Cmms ligt op het trefwoord maintenance. In de opmerkelijke maintenance-automatisering van een complete Franse regio bewijst softwareontwikkelaar Carl uit Lyon dat het systeem moeiteloos openbaar bestuur verbindt met een uitzonderlijke diversiteit aan kritische maintenance-verantwoordelijkheden. Carl pretendeert en de Région verlangt een gemakkelijk, intuïtief systeem. De gebruikers - succesfactor nummer één - bevestigen dat: ze staan te dringen voor de implementatie en lopen er zelfs op vooruit.

Vijfmaal per dag gaat de Tivoli-brug over het kanaal bij het Zuidfranse Sète open, vooral voor de pleziervaart. De elektrische basculebrug is één van de vier beweegbare bruggen onder beheer van de regionale havenautoriteit, onderdeel van Région Languedoc Roussillon. De brug dateert oorspronkelijk uit 1875, is in de Tweede Wereldoorlog verwoest en vervolgens in 1949 herbouwd. Voor technici is het een juweel van elektromechanisch vernuft, voor toeristen een blikvanger en voor bewoners een noodzakelijk obstakel. De gemeente betaalde graag mee aan de grote renovatie in 2014. Zo’n 2,5 miljoen euro, 11.000 werkuren, 3500 liter verf en zes maanden later is de brug weer in nieuwstaat. Al die tijd konden voetgangers en scheepvaart ongehinderd hun weg gaan. Voor planning en toekomstig, vooral predictief onderhoud zet de beheerder het Cmms Carl Source in, gecombineerd met de mobiele Carl Touch-devices. De predictieve prestaties van dit Cmms ondervangen de wettelijke traagheid van een Europees overheidsregime met gefundeerd preventief onderhoud. Resultaat is een sterke beperking van het aantal storingen en vrijwel volledige eliminatie van veiligheidsgerelateerde issues. Het brugonderhoud is een van de voorbeelden van de Cmms-implementatie. Stap voor stap, dienst voor dienst, voert Languedoc Roussillon sinds 2012 Carl Source in als spin in de regionale maintenance-activiteiten. Het proces loopt voor op de planning. Voorzien is inzet van het systeem voor prestatiebeoordeling van externe aannemers en koppeling met de inkoopadministratie.
 
 .
 .
 .