Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Maintenance Benelux nummer 3

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 3 van 2016.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: In dit nummer : Industrie 4.0 ; big data ; Chemelot ; 100 procent voorspelbaar onderhoud ; sensoren ; Campione ; droogtrommels ; DSM ; Sitech Services ; revisie ; continu verbeteren

Verschenen: 24-05-2016

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 8

Sitech bouwt systeem om big data Chemelot te analyseren

Onderhoud 4.0 vraagt om goede netwerken en verbanden leggen Sitech Services heeft op Chemelot een bijzondere positie. Door de jarenlange ervaring zijn fabrieksprocessen bekend en kan het bedrijf heel ver gaan in de dienstverlening aan haar klanten. Half april is er een bijzonder, nieuw centrum live gegaan om de beschikbare ‘big data’ nog beter te benutten. Het gewenste resultaat: 100 procent voorspelbaar onderhoud. Sylvia Vanhommerig vertelt: “We kunnen en willen onze dienstverlening bij meer bedrijven op Chemelot aanbieden, maar ook zeker daarbuiten.” Hoe, dat legt ze samen met Maurice Jilderda uit.

Sitech kun je zien als een soort spin-off van DSM Geleen, vertelt Sylvia Vanhommerig, New Business Development Manager van Sitech Services. “Met het vooruitzicht dat meer en meer bedrijven van DSM zouden worden gedesinvesteerd, werden facilitaire en niet-proces gerelateerde diensten voor het hele terrein in een (nieuw) bedrijf geclusterd. Een unieke positie eigenlijk, want alle expertise die door de jaren heen opgedaan is op Chemelot en in de chemie zijn zo behouden gebleven. Met ongeveer negenhonderd mensen, aangevuld met inhuurkrachten, werken we in twee divisies. Aan de ene kant zijn dat de Site Services, welke breed gezien moeten worden; van parkbeheer tot aan brandweer, afvalwaterzuivering, vergunningen en infrastructuur. Aan de andere kant Manufacturing Services, werkend voor ongeveer 40 procent van de bedrijven op de Chemelot-site. Van de zestig fabrieken op de site verzorgen wij voor 23 fabrieken onderhoud, verbeterprojecten, vergunningen, veiligheid, inkoop, financiën en trainingen.”
 
 .
 .
 .