Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Maintenance Benelux nummer 4

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 4 van 2017.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Automatisering, big data, dongle, de cloud, block chain, Reliability Centered Maintenance en Root Cause Analysis, methodieken, performance, leverbetrouwbaarheid, E-procurement, onderhoud.

Verschenen: 26-09-2017

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 2

Hannover Industrie Messe 2017: where IT meets OT

convergerende informatiestromen leiden naar industriële datacenters De zeventigste editie van de Industrie Messe toonde dat Hannover straks op industrieel- en computergebied wellicht weer toe kan met één beurs. Het mechanische en procesmatige karakter van industriële productie raakt steeds verder op de achtergrond onder invloed van de digitalisering. Bezoekers vergapen zich niet langer aan voorbeelden van complexe constructies, verspaningstechniek, flowprocessen, alsmede innoverende materialen relevant voor de hedendaagse maakindustrie, maar storten zich massaal op de kleurrijke visualisaties gegoten in de vele toepassingen van ‘virtual’ en ‘augmented reality’. Informatietechnologie transformeert naar operationele technologie en andersom. Industriële datacenters rijzen als paddenstoelen uit de grond.

Tot 1986 organiseerde de Deutsche Messe AG elk voorjaar één beurs waarin industriële technologie en informatietechnologie gezamenlijk werden geëxposeerd. Het afgesplitste IT-deel beleefde onder de naam CeBIT een exponentiële groei tot meer dan een miljoen bezoekers in 2001. Toen besloot men de op consumenten gerichte computertechniek over te hevelen naar de Funk Messe in Berlijn. Inmiddels worden de innovaties in de professionele IT vooral gedreven door consumptief computergebruik (smartphones, tablets, ecommerce en andere online diensten). CeBIT trekt beduidend minder bezoekers dan voorheen en de organisator overweegt het evenement volgend jaar te verplaatsen van maart naar juni.
 
 .
 .
 .