MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
10-02-2017  |  2450x
Deel dit bericht

Lagerinspectie met ultrasound

Hoe lager-inspectie mbv ultrasound werkt

Mechanische verplaatsing produceert een breed spectrum van geluid. Een grote bijdrage van stress in machines is wrijving.

Ultrasound-instrumenten detecteren wrijving. Door te focussen op een smalle band van hoge frequenties, detecteert de Ultraprobe subtiele veranderingen in amplitude en geluidkwaliteit geproduceerd door operationele apparatuur.

Daarna moduleert de Ultraprobe de normaal niet te detecteren geluiden en maakt deze hoorbaar voor ons om vervolgens via de headset te horen en te zien op het display voor het trenden, vergelijken en analyse.

Uit verschillende onderzoeken is vastgesteld dat het monitoren met ultrasound zeer vroeg waarschuwt voor lagerschades.

Verschillende stages van lager falen zijn vastgesteld: 8dB boven basiswaarde geeft gebrek aan smering aan; 12dB boven basiswaarde is het begin van lagerschade; 16dB boven basiswaarde geeft een verder gevorderd stadium aan van lagerschade (zichtbare schades); terwijl 35-50dB toename boven basiswaarde zware lagerschade aangeeft.

Voor degene die willen werken met spectrum analyse, kunnen we de condities bekijken van het lager in FFT en met behulp van de lagerfout calculator het probleem vaststellen.

Ultrasound lagerinspectie-methodes

Er zijn drie methodes voor het ultrasound monitoren van lagers:

• Vergelijken: Vergelijk dezelfde type lagers en let op afwijkingen, makkelijk en snel om te doen

• Historisch: Creëer een trend over tijd van de gemeten waarden met de hulp van de DMS Software

• Analytisch: Maak gebruik van de Spectralyser software met de gëintegreerde lagerfout calculator

DMS, Data Management Software

Met de historische methode & en gebruikmakende van de DMS Software hebben we de mogelijkheid om ook de alarm niveaus te programmeren van onze datapunten:

• Creëer een basiswaarde
• 1e alarm = indicatie van gebrek aan smering
• 2e alarm = vroegtijdige waarschuwing van lagerschade

Na een upload van nieuwe data van de route zullen de rapportage functies in de software u helpen om snel en makkelijk een smeringsrapport te maken.

Neem contact met UE Systems op als uw een vrijblijvende demonstratie wenst over de mogelijkheden van deze technologie.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Ultraprobe 401 Digital Grease Caddy Pro Smeringsmanagement vereenvoudigd
Ultraprobe 401 Digital Grease Caddy Pro
Smeringsmanagement vereenvoudigd Beheer uw smeringsprogramma met de Ultraprobe® 401 Digitale Grease Caddy Pro en verminder de uitval van lagers. De Ultraprobe 401 Digitale Grease Caddy voorziet u van alle data die u nodig heeft voor het optimaliseren van uw smeringsprogramma. Welke smeringsmethode u ook gebruikt – tijd gebaseerd/preventief of conditie gebaseerd – u zult zien dat de Ultraprobe 401 onmisbaar is voor uw programma. De perfecte combinatie van geavanceerde digitale technologie en datamanagement software biedt u de mogelijkheid om smeringshistorie te raadplegen, trends op te bouwen, alarmwaarschuwingen te noteren en zo uw gehele programma te optimaliseren. Een klein overzicht van de belangrijke informatie die u kunt raadplegen: - Smeringscapaciteit lagerbehuizing - Type smeermiddel dat is gebruikt - Basis dB waarden - dB waarden vóór het smeren - dB waarden na het smeren - Aantal slagen van het smeerpistool - Kosten van het smeermiddel - Kostenanalyse - Trenden
10-11-2016  |  3185x  |  Productnieuws  |   | 
Gecertificeerde Level I Ultrasound inspectie Training Training van UE Systems in Almelo, van 15 t/m 19 mei 2017
Gecertificeerde Level I Ultrasound inspectie Training
Training van UE Systems in Almelo, van 15 t/m 19 mei 2017 Inspecties met airborne ultrasound zijn niet-destructieve testen, waarbij de effectiviteit afhangt van de capaciteiten van de engineer die de inspecties uitvoert. Onze uitgebreide Ultrasound Level I training stelt u in staat om na de implementatie van een hoogwaardig ultrasound programma uw predictief onderhoud optimaal uit te voeren. Alle aspecten van airborne en structure borne (luchtgedragen en structuurgedragen) ultrasone inspecties komen aan bod: » Alle aspecten van ultrasound techniek; » Effectieve mechanische analyse, lekdetectie en elektrische inspecties; » Het uitvoeren van lekdetectie audits, conditie gebaseerd smeren, condenspot inspecties, het trenden van lagers en elektrische inspecties; » Het optimaliseren van de beschikbaarheid van assets en de winstgevendheid van het bedrijf; » Verbeterde technieken en methodes voor een kwalitatieve ultrasound inspectie; » Het verbeteren van registratie- en rapportagevaardigheden door middel van data management
18-01-2017  |  2376x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel