Alles over onderhoud en proces-optimalisatie

MaintenanceBenelux.nl
Zoeken
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

13-11-2017

Primeur met handsfree lassen

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Lassers van Mourik zijn gecertificeerd om de lasmachine te bedienen

Lassers van Mourik zijn gecertificeerd om de lasmachine te bedienen

Met het gebruik van een volautomatische, orbitale lasmachine heeft Mourik Services een primeur. Mourik zette het apparaat in voor het lassen van reformerpijpen in een gasinstallatie. Het is de eerste keer dat er in de Nederlandse petrochemische industrie in situ gebruik wordt gemaakt van een volautomatische lasmachine.

Doorlooptijd verkorten
Tijdens de turnaround bij Air Liquide in Bergen op Zoom kreeg Mourik de mogelijkheid om de onconventionele manier van lassen in de praktijk te brengen. Nadat Mourik de ‘cold collector’ van de gasinstallatie had vervangen moesten de meer dan honderd reformerpijpen op de cold collector worden gelast. Mourik gebruikte hier de autonome lasmachine voor. Onder het toeziend oog van een gespecialiseerde operator last het apparaat met bijzondere nauwkeurigheid, waarmee de kans op lasfouten nagenoeg verdwijnt. Daarnaast kan de constante snelheid van het apparaat een kortere doorlooptijd realiseren met als resultaat een kortere downtime van de installatie.

Kennis in huis
Voor het lassen met de lasmachine is specialistische kennis nodig. Lassers van Mourik zijn uitvoerig getraind tot gecertificeerde operators van de machine. Bovendien heeft Mourik Services de Las Methode Kwalificatie (LMK) voor het lassen met deze lasmachine behaald. Na de geslaagde turnaround bij Air Liquide gaat Mourik de lasmethode ook bij andere asset owners toepassen.

  Kort nieuws Geplaatst: 13-11-2017       Getoond: 292x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .