MaintenanceBenelux.nl UK
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

Resources

Contribute
Case stories
Select a category
Search

Wiki item

Do you have a wiki item for this page?  Contribute

Feature article

Brandwerendheid opslagvoorziening Bumax PL 65.20 onder de maat  Opslagvoorziening gevaarlijke stoffen doorstaat test niet
Brandwerendheid opslagvoorziening Bumax PL 65.20 onder de maat
Opslagvoorziening gevaarlijke stoffen doorstaat test niet Een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van voedingsingrediënten liet enige tijd geleden in haar industriehal een Bumax BMC-PL 65.20 opslagvoorziening plaatsen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Voorafgaand aan de ingebruikname vroeg de opdrachtgever Dgmr Bouw om de nieuwe opslagvoorziening te beoordelen op brandwerendheid. Het finale onderzoeksrapport werd voorgelegd aan de notified body Effectis die het bekrachtigde. Het eindoordeel was ronduit vernietigend. Géén van de overlegde documenten voldeed aan de gestelde eisen.

Voorzien van de documentatie die de fabrikant van de opslagvoorziening had meegeleverd bij de plaatsing, voerde Dgmr Bouw in augustus 2014 een inspectie op locatie uit. De geplaatste opslagvoorziening, een Bumax palletcontainer met 60 minuten brandwerende schuifdeur, zou moeten voldoen aan de PGS15-eisen. In de PGS15 zijn de brandwerendheideisen namelijk strenger dan in het Bouwbesluit. Dit heeft te maken met het extreem hoge risico op brand en explosie bij de opslag van gevaarlijke stoffen.
Maintenance Benelux 2015-2, p.40
Shapeways zet in op nieuwe managementstijl à la Semco Het resultaat is een hogere output enperformanceverbetering
Shapeways zet in op nieuwe managementstijl à la Semco
Het resultaat is een hogere output enperformanceverbetering ’Vertrouwen in elkaar, eigenaarschap en vrijheid. Als in een bedrijf wordt ingezet op deze drie kernwaarden, dan leidt dit vanzelf tot een hogere output en een betere performance’. Deze managementstijl is de dagelijkse gang van zaken bij het 3D-printbedrijf Shapeways. In deze organisatie geloven ze in een zo plat mogelijke organisatie. Korte communicatielijnen en transparantie. In dit artikel een gesprek hierover met Jules Witte, Team Lead 3D Print Engineering en Johan Siekmans, Industrial Engineer, bij Shapeways in Eindhoven.

Witte vertelt: “Het is een proces geweest van vallen en opstaan en eigenlijk nog steeds. We zijn begonnen in 2008 als start up-bedrijf met een klein team. Shape ways is van origine een spin off-bedrijf van Philips. Elke medewerker die bij ons in dienst trad, moest gewoonweg alles doen. In 2011 ging in Eindhoven de pro ductie van start en werd ons team uitgebreid. Nu anno 2015 is Shapeways uitgegroeid tot een internationaal operend concern met 150 medewerkers.
Maintenance Benelux 2015-2, p.12
Would you like to add a feature article?  

Companies

Denios BVGCM nvGefran beneluxHitma Groep B.V.Langkamp Technology B.V.
LeBlansch Bulkhandling Equipment BVMettler-Toledo B.V.PAMAS GmbH Benelux & DK OfficePRUFTECHNIK N.V.Safe Site Valbeveiliging
UE Systems EuropeUnique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.comVinçotte Nederland
Do you want to list your company here?  Add company or  

Product news

Do you have a product news for this page?  Contribute

White paper

Do you have a white paper for this page?  Contribute

Product description

Do you have a product description for this page?  Contribute

Photo reportage

Do you have a photo reportage for this page?  Contribute
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertisingControl panel log-in