Alle toonaangevende leveranciers aanwezig op IP2016

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Alle toonaangevende leveranciers aanwezig op IP2016

De vakbeurs Industrial Processing die van 4 tot en met 7 oktober plaats zal vinden in de Jaarbeurs in Utrecht belooft weer een goede editie te worden. Brand Manager Martijn de Weerd van Jaarbeurs constateert dat er vertrouwen is en bedrijven graag hun innovaties willen laten zien. Dat blijkt wel uit het feit dat alle toonaangevende leveranciers als Actemium, AZO, Dinnissen, Atlas Copco, Flowcomm, GEA, Tetra Pak, Geveke, Van Beek en VDL acte de présence geven.

Meer dan ooit is Industrial Processing hét evenement waarop partners en exposanten de professionals meenemen naar de toekomst van de procesindustrie. Vandaar de titel Unlocking future factories. Want de vakbeurs ademt technologie en innovatie, waarmee de natte en droge procesindustrie haar toekomstige concurrentiepositie kan versterken, ook internationaal.

Industrial Processing toont de Fabriek van de Toekomst
Innovatie gaat sneller dan ooit en heeft meer gevolgen voor de manier van werken dan tot nog toe. Partners van Industrial Processing zoals Machevo & Bulk Vereniging, kennis- en researchinstellingen én exposanten tonen in de Fabriek van de Toekomst aansprekende innovaties. Bezoekers ervaren live hoe je dankzij virtual reality onderhoud aan een installatie kunt trainen zonder dat één onderdeel ervan is gebouwd.

Smart industry zorgt er naderhand voor dat onderhoud voorspelbaar wordt. Sensoren in een bulkwagenvuller 4.0 houden zoveel zaken in de gaten, dat het slimme systeem weet wanneer onderhoud nodig is. De Fabriek van de Toekomst is energiezuinig. Dat komt niet alleen door het energieverbruik tot op systeemniveau te monitoren en inzicht te krijgen in waar de grootste besparingskansen liggen. Energiekosten dalen eveneens door op piekmomenten in de productie energie op te slaan en later als warmte terug te geven aan het proces.

Deelnemers aan de Fabriek van de Toekomst zijn: Aerzen, Dinnissen, Rotary Trading Company, Geveke, Huikeshoven, Jongia, VanBeek, PENKO Engineering, VDL, Wafilin, ATB, BWA water, Aan de Stegge Bouw en Werktuigbouw, CEW, ATB.

Aandacht voor energie en water
Naast de Fabriek van de Toekomst is er volop aandacht voor energie en water dankzij een partnership met FEDEC en Water Alliance. De inzet van hernieuwbare energie en efficiënt hergebruik van grondstoffen, zoals het kostbare water, leiden tot een duurzamere procesindustrie dan menigeen voor mogelijk houdt. Zien we in de toekomst de all electric factory, waarin grondstoffen hergebruikt worden en energie enkel uit hernieuwbare energiebronnen komt?

Industrial Processing toont de technologische innovaties die ervoor zorgen dat de procesindustrie in de Benelux ook in de toekomst een gezonde en belangrijke bedrijfstak blijft. In de Fabriek van de Toekomst, op het Water Plein en op het Energie Plein wordt zichtbaar hoe de sector het toekomstig potentieel kan ontsluiten.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark