Energie Verenigd Congres 2024

icon.calendar.dark
11 september 2024

Aanmelden kan via de kalender op de NVDO website

Woensdag 11 september 2024
Priva Building Automation, De Lier

Tijdens het Jaarcongres van Energie Verenigd krijg je van NVDO en NEVAP inhoudelijke informatie, praktische tips over en handvaten om zelf aan de slag te gaan met het energievraagstuk binnen de Gebouwde Omgeving. Collega’s en relaties zijn van harte welkom.

Aandacht voor Sustainability is de laatste jaren als trend in het Onderhoudskompas gestegen naar een tweede plek. Met name in de Gebouwde Omgeving is er meer aandacht voor dit thema. Terwijl de trend in de laatste editie op de tweede plek stond, was de trend een jaar eerder nog helemaal niet in de top vijf te vinden.

De trend wordt dus steeds meer erkend in de sector, verduurzaming en groot onderhoud aan gebouwen is namelijk een steeds vaker terugkerend begrip. Maar, om bijvoorbeeld het energieverbruik van gebouwen te verlagen, zijn kennis, capaciteit en kapitaal noodzakelijk.

Leer meer over deze trend tijdens dit unieke en eenmalige congres met tools, best practices en praktijkervaring!

Programma (13.00-17.00)
Ontvangst en welkom

Informatieplicht Energiebesparing
Aylin Beijersbergen, Museumvereniging
Monumenten en musea moeten sinds kort voldoen aan de informatieplicht energie-besparing. Maar, waar begin je en hoe pak je dat aan? De Museumvereniging heeft een speciale werkgroep ingericht die zich met deze thematiek bezighoudt. Aylin deelt best practices uit de museumwereld.

BespaarSamen
Erik van den Hil, Croonwolter&Dros en Marco Witschge, Techniek Nederland
Data gedreven verduurzaming is geen theoretisch verhaal, maar wordt in de praktijk al succesvol toegepast in uiteenlopende utiliteits-sectoren. Marco behandelt de achterliggende methodiek, een data gedreven stappenplan dat is gebaseerd op bewezen tools. Erik gaat in op de praktijk en legt uit hoe de methode helpt om controle te krijgen op de verduurzamingsaanpak van vastgoed.

Energiebehoefte meten en regelen met een Digital Twin
Bram van de Smagt, Lely en Leo Hitzert, Priva
Een virtuele kopie maken van een compleet gebouw: met een Digital Twin kan meer dan je denkt. Leo legt uit hoe dit kan helpen bij het besparen van energie, het voorspellen van de energiebehoefte en de omschakeling naar een Smart Building. Bram laat zien hoe ze dit in de praktijk inzetten met verbluffende resultaten tot gevolg.

Afsluitende Netwerkborrel
*Deelname is gratis, indien je niet aanwezig bent zonder afmelding vooraf, brengen wij no-show kosten van €75,- in rekening