Maintenance Webinar ‘Groeien naar datagedreven Asset Management’ | 7 maart

icon.calendar.dark
7 maart 2024

Donderdag 7 maart, 12.55-14.00 uur

Digitalisering biedt mogelijkheden. ProRail, beheerder van het spoorwegnet in Nederland, verwacht een toename van railvervoer. Meer treinen met meer reizigers en meer goederenvervoer.

Met deze toenemende spoorwegactiviteiten is het essentieel om slim te plannen en efficiënt samen te werken om zo op het juiste moment te kunnen onderhouden en vervangen. Datagedreven Asset Management biedt uitkomst.

Om de staat van de spoorinfrastructuur te kunnen vaststellen en storingen te voorspellen, wordt conditiemonitoring ingezet. Dit gebeurt middels visuele inspecties, met behulp van meettreinen en op basis van verschillende nieuwe meetmethode en -middelen.

Alle mogelijkheden zijn samengevat in de MonitorMix. Vervolgens kan worden gekeken naar alternatieven: kunnen we metingen uitvoeren met satellieten en drones? En ProRail onderzoekt in hoeverre een betere samenwerking met de partners leidt tot meer data en meer inzicht. Want de overtuiging is: ‘Data is het nieuwe goud!’

Tijdens dit leerzame webinar bespreken we:

  • In hoeverre worden predictive maintenance en andere digitale technieken op basis van data toegepast in de industrie
  • Hoe datagedreven Asset Management kan helpen om meer ‘in control’ te zijn
  • Welke essentiële factoren er zijn als het gaat om een datagedreven aanpak
  • Hoe de Digitalisation Roadmap helpt om je eigen MonitorMix te creëren/te optimaliseren

Sprekers
Thymo van den Brug, Manager Vernieuwing ProRail
Thymo van den Brug is al ruim 21 jaar verbonden aan ProRail. Hij startte zijn carrière als Projectondersteuner Grondverwerving & Juridische Zaken en sinds 2018 is hij Afdelingsmanager Vernieuwing bij Asset Ontwikkeling & Informatie. Zijn team verkent (digitale) kansen op het gebied van data en digitalisering om daarmee de prestaties op het spoor verder te verbeteren. Daarnaast is Thymo een veelgevraagd spreker op congressen. Met passie en energie weet hij een interessant verhaal over te brengen over innovaties op het gebied van Asset Management.

Rob Golbach, Executive Business Consultant Mainnovation
Rob Golbach behaalde in 2008 zijn Master Industrial Engineering & Management aan de Universiteit van Twente en niet lang daarna startte hij zijn carrière bij Mainnovation. Rob is een ervaren consultant en projectmanager die strategie ontwikkelt en dit omzet in praktische verbeteringen. Het voorbije decennium heeft hij een uitgebreid een trackrecord opgebouwd bij (middel)grote publieke en private technische organisaties in de sectoren: Transportation, Utilities en Food.

Aanmelden kan via de kalender op de NVDO-website