Voorraadbeheersing van Spare Parts: methoden en technieken

icon.calendar.dark
17 - 18 september 2024

Aanmelden kan via onze NVDO website

“Kapitaalgoederen hoeven niet stil te staan als gevolg van logistieke wachttijd” is het uitgangspunt van deze training. Maar hoe zorg je dat de voorraad(waarde) binnen acceptabele bandbreedtes blijft? Krijg inzicht in de perfecte balans tussen werkkapitaal, beschikbaarheid en operationele kosten. Voorraadbeheersing van spare parts is dus heel veel meer dan louter materiaal bestellen, ontvangen, op de juiste schappen leggen en vervolgens weer uitgeven.

De juiste voorraadbeheersing streeft naar het vermijden van onnodige voorraden op korte en lange termijn. En het tegengaan van verspillingen heeft niet alleen betrekking op direct meetbare kosten, maar ook op financiële en economische neveneffecten zoals onnodig verbruik van grondstoffen en energie en het vernietigen van in reservedelen opgesloten toegevoegde waarde.

Onze informatieve en praktische training geeft u inzichten en technieken om uw voorraadbeheer van spare parts naar een hoog niveau te brengen.

Doel

De training bevat methoden en technieken om te komen tot een optimale balans tussen de KPI’s grijpkans, voorraadwaarde en operationele kosten. We gaan in op de overeenkomsten en verschillen met voorraadbeheersing voor handels- en productievoorraden, vraagvoorspelling en het berekenen van veiligheidsvoorraden, bestelniveaus en ordergroottes, zowel voor consumables als repareerbare reservedelen.

Onderwerpen

Tijdens de training leer je:

  • De invloed van verschillende soorten onderhoud op de voorraad te kennen
  • De voorraadhoogtestrategie te bepalen
  • Optimale voorraadhoogtes en bestelgroottes te berekenen
  • De technieken rond repairables toe te passen
  • De efficiëntie en effectiviteit van het voorraadbeheer op basis van KPI’s op te volgen

Bestemd voor

Iedereen die zich bezighoudt met het vaststellen van de juiste bestelniveaus in de ERP of Maintenance Managementsystemen, Maintenanceprofessionals. Productie-medewerkers EN inkopers.

Praktische info

Tweedaagse cursus van 08.30-16.30
17 en 18 september 2024
NVDO Verenigingsgebouw te Houten