Wat is de meerwaarde van Commissioning en Precommissioning bij Onderhoud? op 15 maart 2024

icon.calendar.dark
15 maart 2024

Commissioning klinkt duur, maar is dat wel zo? Tijdens deze Masterclass gaan we op zoek naar de toegevoegde waarde van Commissioning als aanvulling op bestek en contract.

Kortom; je leert het nut van toetsing en validatie tijdens de gebruikfase.

Commissioning richt zich op de kwaliteitsbeheersing en prestatieborging van assets, installaties in het bijzonder. Dit proces begint bij de start van een project met een commissioningplan en beschrijft de organisatie en uitvoering van kwaliteitsborging in alle fasen.

Bij bestaande installaties is commissioning gericht op het in stand houden van de goede werking en het verifiëren van geleverde prestaties. Precommissioning is de reeks processen die worden uitgevoerd voordat het eindproduct wordt geïntroduceerd.

Doel
Tijdens deze waardevolle Masterclass ga je op zoek naar de toegevoegde waarde van commissioning als aanvulling op bestek en contract. Kortom; je leert het nut van toetsing en validatie tijdens de gebruikfase.

Onderwerpen 
Historie en ontwikkeling

  • Waar is commissioning ontstaan en hoe is de weg naar de huidige status geweest
  • Wat zijn de huidige inzichten en welke methodes zijn er
  • Waar wordt het inmiddels toegepast en welke potentiële mogelijkheden zijn er
  • Er wordt uitleg gegeven over 3 typen van commissioning en over de 5 levels waaruit deze bestaan

Praktijkvoorbeelden waarom commissioning zo belangrijk is

  • Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt u meegenomen in het belang van commissioning. Welke risico’s kunnen we benoemen als er geen of niet op een juiste manier commissioning toegepast wordt?

Programmatuur voor het uitvoeren van commissioning

  • Er worden voorbeelden gegeven van software met hun specifieke toepassingsgebied
  • Demonstraties van een software programma

Toepassing tijdens de ingebruiksfase

  • Wat kunt u gebruiken ten behoeve van uw onderhoud
  • Welke voordelen, kwaliteit, financieel etc. haalt u eruit

Tijdens deze masterclass nemen we je op een leuke en interactieve manier mee in het ontstaan van commissioning, de reden waarom het is bedacht en welke voordelen het oplevert. Je wordt door middel van voorbeelden en cases meegenomen in het belang van commissioning.

Bestemd voor
Managers die leiding geven aan een onderhoudsorganisatie, beheerder zijn van gebouwen en de installaties, maar ook asset owners, asset managers, projectleiders. Overige professionals die kennis willen nemen van de materie zijn ook van harte welkom.

Aanmelden kan via de Maintenance Academy op de NVDO-website