Extech introduceert EX360 serie multimeters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Extech introduceert EX360 serie multimeters

De drie multimeters in de Extech ex360 serie hebben elk hun eigen specifieke toepassingsgebied. Zo is de EX360 ontworpen voor toepassing in de elektrotechniek, de EX363 voor HVAC toepassing en tenslotte de EX365 voor industriële toepassingen. De robuuste en compacte instrumenten bieden de gebruikers veel bedieningsgemak en functionaliteit. In de huidige elektrische installaties wordt steeds meer elektronica toegepast en zijn de signalen vaak vervormd. Het TRMS meetsysteem zorgt voor correcte AC meetwaarden, ook bij niet sinusvormige stromen of spanningen.

De snelle ‘analoge’ bargraph in het verlichte display geeft een goed overzicht bij variërende meetsignalen. Erg praktisch is de ingebouwde contactloze AC spanningsdetectie met een instelbare gevoeligheid en LED indicatie. De slimme data-hold functie zet de meetwaarde in het beeldscherm vast en wijzigt deze wanneer er meer dan 50 digits verschil is. De wijziging gaat gepaard met een piep. Een handige functie dus om veilig met twee handen te meten en later de gemeten waarde af te lezen. Daarnaast hebben de instrumenten ook een piek hold functie om de hoogst gemeten waarde vast te leggen. De lage ingangsimpedantie (LoZ) op het spanningsbereik voorkomt het meten van fantoomspanningen.

Ook voor wat betreft de veiligheid liggen deze instrumenten op een professioneel niveau met meetcategorie CAT IV 600V, geschikt voor metingen aan de verdeelinrichting en bron van installaties. Daarnaast is bijvoorbeeld de EX360 niet voorzien van een stroombereik omdat deze vaak in de elektrotechnische toepassing niet wordt gebruikt. Voor een instrument met 10A AC/DC stroommeting is er de EX365.

Het HVAC model is de EX363 met een μA meting voor ionisatie stroom en een meegeleverde Type K temperatuur opnemer.

Geschreven door

KWx B.V.

KWx is specialist op het gebied van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. De laatste groep is opgesplitst in de onderdelen elektrotechnische meetinstrumenten, Niet Destructief Testen én een merk-onafhankelijke kalibratie... Lees meer