Biedt een high flow filterelement de beste oplossing?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Biedt een high flow filterelement de beste oplossing?

Highflow filters worden vaak toegepast, maar bieden ze altijd de beste oplossing? Die vraag stel ik mijzelf vaak als ik een klant adviseer over de juiste filters voor zijn toepassing.

High flow versus standaard filterkaarsen
High flow elementen worden veelvuldig gebruikt in waterapplicaties, maar er zijn naast watertoepassingen nog meer mogelijkheden om deze filters te gebruiken. High flow-filterelementen leveren uitstekende filtratieprestaties in diverse applicaties en in uiteenlopende branches. Bijvoorbeeld bij viskeuze producten, waarvoor veel filteroppervlak nodig is. Dan bieden high flow-elementen een zeer economische oplossing ten opzichte van standaard filterkaarsen.

Vuilvangstcapaciteiten
High flow filters zijn ideaal als u te maken heeft met grote vloeistofstromen, tot 100m 3/hr per element. Door het grote filteroppervlak hebben highflow elementen een lage Delta P en uitstekende vuilvangcapaciteiten. High flow filters zijn leverbaar in verschillende materialen en afsluitingen.

Sectoren en toepassingen waar high flow-filters veel worden toegepast, zijn:
•chemische industrie
•voedingsmiddelenindustrie
•metaalbewerking
•fijnchemie
•waterbehandeling

Eenvoudig filterelementen wisselen
Naast het kostenvoordeel bieden high flow filterelementen u ook eenvoud in gebruik en kortere productiestops. Het verwisselen van een element neemt namelijk bijna geen tijd in beslag. U opent het filterhuis, trekt het element eruit en stopt er een nieuw filterelement in. Vervolgens sluit u het filterhuis weer en de filterwisseling is gereed. Al met al neemt het hoogstens vijf minuten in beslag.

Kosten besparen met high flow filters
Als u de tijdsduur van de productie-onderbreking en het aantal manuren berekent, komt u al snel tot de conclusie dat het inzetten van high flow filters u geld oplevert. Zeker als u zich bedenkt dat de investering niet veel hoger (soms zelfs lager) ligt dan die voor een conventioneel filtratiesysteem. Een high flow-filter is bovendien in diverse materialen verkrijgbaar, wat enorm veel toepassingsmogelijkheden biedt.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Biedt een high flow filterelement de beste oplossing?

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer