1400 ton soja binnen een uur uitgeladen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: 1400 ton soja binnen een uur uitgeladen

Op een verankerde boot laadt de kraan van de Belgische firma E-Crane te midden van de woeste wateren van de Amazone sojazaad in en uit. Dankzij de motoren van het bedrijf Hoyer is de kraan in staat om in korte tijd grote lasten te verplaatsen.

Zoals onze lange, brede wereld zich uitstrekt van de ijzingwekkende vorst van de Noordpoolcirkel tot aan de verstikkende hitte van de Amazone, zo intensief werken de hydraulische kranen van de firma E-Crane tijdens het verplaatsen van ijzerschroot, het uitladen van steenkool en het verwijderen van slib van de oceaanbodem. Dergelijke werkzaamheden gaan dikwijls gepaard met grote belasting en lastige omstandigheden de hele dag door. Sinds 2012 maakt de firma E-Crane gebruik van elektromotoren van de firma Hoyer.

Het overladen van soja van de boot op het schip
Hoyer heeft onlangs een order ontvangen voor het leveren van een motor met een vermogen van 630 kW, bedoeld voor gebruik in de kraan die is gemonteerd op de boot die E-Crane heeft geleverd aan de afnemer in Brazilië. Vanaf zijn plek midden in de Amazone zal de kraan sojazaad van binnenschepen overladen op Panamax-schepen.

”Deze kraan is de grootste voor het overladen van goederen van boten naar schepen dat wij tot nu toe hebben geproduceerd. De kraan is gemonteerd op een boot met een lengte van 61 meter en een breedte van 22 meter die direct soja afneemt van boten en overdraagt op schepen van het type Panamax die in staat zijn om door het Panamakanaal te varen. De grijper met een inhoud van 30 m3 zorgt ervoor dat de kraan per werkcyclus tot 22,5 ton lading kan overladen. Tijdens werking met volledige capaciteit is de kraan in staat om 1400 ton sojazaad per uur te verplaatsen. Dit betekent dat de klant de laadtijd van het schip kan verkorten en de met deze operatie verbonden kosten kan verlagen”- legt Gauthier Vermeyen uit, operationeel manager van E-Crane Worldwide.

Behoefte aan nauwe samenwerking
De firma E-Crane maakt gebruik van Hoyer-motoren binnen het gehele systeem van de kraan, dat bestaat uit een hoofdmotor en kleinere apparatuur zoals een oliepomp en een automatisch smeersysteem. In het geval van E-Crane was het noodzakelijk om een leverancier te kiezen die de juiste kwaliteit kan garanderen zodat het noodzakelijke onderhoud en de risico’s op defecten worden geminimaliseerd. De nauwe samenwerking tussen de firma’s Hoyer en E-Crane heeft hoge flexibiliteit en snelle communicatie opgeleverd.

”Wij hebben de firma Hoyer gekozen als leverancier omdat deze aan onze verwachtingen voldoet wat service, kwaliteit en prijs betreft. Onze langdurige samenwerking zal zich in de loop der tijd nog verder ontwikkelen, omdat wij er altijd op kunnen rekenen dat onze aanvragen snel en precies beantwoord worden” – aldus Gauthier Vermeyen.

Geschreven door

Hoyer Motors Benelux

Soms is het niet gemakkelijk om te zien wat maakt een bedrijf. Maar u kunt worden verrast. Zelfs positief dus. Dit is zeker het geval met Svend Hoyer A /... Lees meer