Advanced Valve – De naam zegt alles

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Advanced Valve – De naam zegt alles

Met het compacte, lichtgewicht ontwerp van de AV-ventielen heeft Aventics (voorheen Rexroth Pneumatics) nieuwe maatstaven gezet voor pneumatische ventielen die geavanceerde constructieconcepten mogelijk maken. Naast de AV03- en de AV05-ventielen die de basis vormen, zorgt het modulaire ontwerp voor een grote mate van flexibiliteit. Bezoekers van de World of Technology & Science (WOTS) in de Jaarbeurs in Utrecht kunnen dit van 30 september tot en met 3 oktober 2014 met eigen ogen zien op de Aventics beursstand in hal 10, stand D002.

De unieke voordelen van de AV-serie:
* Tot 45% minder ruimte nodig dankzij het diagonale ontwerp met hogere functionele integratie
* Tot 40% lichter dankzij hightech polymeren
* Tot 20% efficiënter; snellere schakeltijden en hogere efficiëntie dankzij kortere afstanden en geoptimaliseerde luchtstroom
* Modulair systeemontwerp vergemakkelijkt de constructie

Na de succesvolle marktintroductie van de AV03 (met een maximale nominale flow van 300 l/min) breidde Aventics zijn AV- productfamilie dit jaar uit met de AV05 (met een maximale nominale flow van 700 l/min). Vergeleken met eerdere ventielsystemen beschikt de AV-familie over snelle schakeltijden, een laag gewicht en kleine afmetingen. Net zoals bij de AV03 is de flow in het AV05-ventielsysteem ook geoptimaliseerd. “De ventielen kunnen dichter bij de plaats gemonteerd worden waar perslucht nodig is,” aldus Wolf Gerecke, Hoofd Product Management bij Aventics.

Voor de AV-familie stond modulariteit bovenaan de prioriteitenlijst. ”We wilden de toepassingsmogelijkheden voor de AV-ventielen uitbreiden en tegelijkertijd de complexiteit van de logistiek en het ontwerp verminderen,” vertelt de productmanager. Dubbele en drievoudige basisplaten kunnen worden gecombineerd, waardoor voor een willekeurig aantal ventielen slechts twee typen basisplaten nodig zijn. De slang- en leidingdiameter en de richting van de insteekkoppelingen kunnen met behulp van de configurator gedefinieerd of op een later tijdstip gewijzigd worden.

De AV-serie – de nieuwste generatie ventielen
Aventics lanceerde haar innovatieve AV03-ventiel onder de oude naam Rexroth Pneumatics. Het meervoudig gepatenteerde product is het resultaat van intensief onderzoek waarbij alle bekende ontwerpprincipes, materialen en assemblage ter discussie werden gesteld. “Het unieke ontwerp laat duidelijk de innovatieve sprong zien die onze AV-familie in de pneumatiek maakt,” benadrukt Gerecke.

Geschreven door

Aventics

AVENTICS (voorheen Rexroth Pneumatics) is wereldwijd actief als fabrikant van pneumatische componenten en systemen. Bovendien biedt AVENTICS speciale aandrijvings- en besturingssystemen voor schepen, industriële voertuigen en tandkettingen voor aandrijvingen en... Lees meer