Ametek Land introduceert de nieuwe Cyclops L

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Ametek Land introduceert de nieuwe Cyclops L

Met het intern kunnen verzamelen en opslaan van data, de configureerbare route functie en de bijpassende software van de nieuwe Cyclops Logger, bevestigt Ametek land weer de absolute leider te zijn op het gebied van high-quality, draagbare en contactloze temperatuurmetingen.

Vier nieuwe modellen
Er zijn vier nieuwe modellen in de Cyclops L serie, die tussen de 200 ˚C en de 3000 ˚C kunnen meten. Zij hebben een breed scala aan toepassingsgebieden waaronder vloeibaar metaal, staal- en glasproductie, ovens en vele andere toepassingen.

Route Manager Functie
De Cyclops L serie bevat een nieuwe Route Manager functie, die gebruikers in staat stelt een route in te stellen in een bedrijf door de locatie te herkennen aan een beschrijving. Per locatie is een emissiefactor, een raam-correctie (indien van toepassing) en een unieke identificatie (beschrijving) in te stellen. Deze Route Management functie biedt dus de mogelijkheid tot complete en perfecte herhaling van eerder uitgevoerde metingen. Dit maakt de thermometer het ideale gereedschap om in te zetten voor het geregeld en betrouwbaar monitoren van meerdere locaties.

Hoge Capaciteit voor data verzamelen
De Cylops L thermometer kan tot 9.999 temperatuur metingen opslaan. Deze metingen kunnen worden gedownload met de bijbehorende Cyclops Logger software voor verdere analyse en vergelijkingen.

Nieuwe Software Cyclops L op Mobiel apparaat
De Land Cyclops Logger (Cyclops L) software biedt gebruikers de mogelijkheid om met een Land Cylops draagbare thermometer te verbinden en de metingen te bekijken, te analyseren en temperatuurmetingen die op dat moment worden uitgevoerd live te volgen. De connectie tussen de Cyclops thermometer en het mobiele apparaat of computer kunnen tot stand komen via Bluetooth® of een USB-kabel.

Verschillende modellen voor verschillende toepassingen
Deze betrouwbare, op batterij werkende thermometers met zeer hoge nauwkeurigheid kunnen toegepast worden bij een breed scala aan werkgebieden, waaronder metaal-gieterijen, staal fabricage, glasbewerking, petrochemische bewerking en laboratorium/onderzoek en ontwikkeling. Vanwege het door-de-lens kunnen zoeken naar een geschikt meetpunt en een lens die continue scherp gesteld kan worden hebben de thermometers uitmuntende precisie. De hoge kwaliteit verzekert de betrouwbaarheid van de metingen ook op lange termijn.

Uitmuntende schade protectie
De nieuwe Cyclops L thermometers worden geleverd met een industriële rubberen stootrand voor extra bescherming tegen beschadiging. Bovendien hebben de thermometers een nieuwe lenskap ter bescherming van de lens.

UKAS certificaat
Cyclops L thermometers kunnen af fabriek worden gecertificeerd volgens UKAS normen, dat volgens erkende internationale standaard ISO 17025 geaccrediteerd is.

Geschreven door

IJssel Predictive Maintenance BV

Smeertechnisch onderhoud is onze specialiteit en heel belangrijk voor een betrouwbaar productieproces. Gecontroleerd, geconditioneerd en consequent smeren van uw machines heeft immers direct invloed op de beschikbaarheid van uw machinepark... Lees meer