ASCO Numatics Breidt Programma Uit Met 652 Serie FRLs

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: ASCO Numatics Breidt Programma Uit Met 652 Serie FRLs

ASCO Numatics introduceert het 652 serie filter/drukregelaar/olievernevelaar (FRL) programma persluchtverzorgingsproducten. De 652 Serie biedt de hoogste doorstroomkarakteristieken en een, vergeleken met andere FRL´s, zeer breed temperatuurbereik – waardoor hij uitermate geschikt is voor een uitgebreid scala van toepassingen.

”Met het grootste debiet in de industrie, biedt onze nieuwe 652 Serie FRL original equipment manufacturers (OEM’s) en onderhoudmanagers de garantie dat de persluchtverzorgingsproducten van ASCO Numatics hun machineprestaties ook daadwerkelijk optimaliseren.”, aldus Chris Walsh, UK Sales Manager voor ASCO Numatics. ”Bovendien zorgt het brede temperatuurbereik (-40°C tot +80°C) ervoor dat de 652 Serie kan worden gespecificeerd voor een breed scala van toepassingen, inclusief veeleisende omgevingen.”

Deze modulaire FRL producten hebben een robuuste constructie en zijn eenvoudig te assembleren, monteren en positioneren. Door de nieuwe manifold eindplaatflenzen kunnen onderhoudsmonteurs het manifold verwijderen zonder de leidingen te hoeven afkoppelen. De productlijn is verkrijgbaar in drie poortmaten, namelijk 1/4”, 3/8” of 1/2” (NPT of BSP).

De 652 Serie is aan de voorzijde uitgerust met een platte ingebouwde, eenvoudig af te lezen manometer. Het is het enige product in zijn soort waarbij ook de isolatie-afsluiters en langzame start/snelle ontluchtingsventielen met deze manometers zijn uitgerust. Met de optionele integrale drukbereikindicatoren kan de gebruiker de rood/groene kleurindicatoren eenvoudig instellen binnen het gewenste drukbereik. De 652 Serie heeft niet alleen een kleine footprint, maar biedt ook nog eens een robuust vormgegeven apparaat met een moderne look en strakke lijnen.

Een optionele drukregelaar met terugslagklep kan door de technicus tussen ventiel en cilinder worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht via de drukregelaar naar buiten worden geleid zonder schade te veroorzaken of de levensduur te verminderen. Daarnaast is het programma coalescentiefilters en coalescentiefilter/drukregelaars uitgebreid met een 3 micron geplooid voorfilter. Dit filter elimineert de noodzaak voor een apart deeltjesfiltersysteem, hetgeen weer resulteert in lagere kosten, afmetingen en gewicht.

”Onze nieuwe persluchtverzorgingsproducten zijn uitstekend geschikt voor toepassingen in de automotive, de banden-, verpakking-, voeding- en drankindustrie en de procesindustrie waar hoge doorstroomkarakteristieken, een breed temperatuurbereik, zeer betrouwbare werking en eenvoudige installatie en onderhoud een vereiste zijn.”, aldus Walsh.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf met innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De BU Emerson... Lees meer