Aventics Nederland breidt uit naar de Benelux

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
35 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Aventics Nederland breidt uit naar de Benelux

In september 2013 is de pneumatiek afdeling van Bosch Rexroth zelfstandig gegaan onder de naam Aventics. De krantenkoppen luidde toen: “Dit is de grootste wijziging op de pneumatiekmarkt van de laatste decennia”. De afgelopen twee jaar heeft Aventics in Nederland met succes haar naam gevestigd, nu is het tijd voor een volgende stap: Aventics nederland wordt Aventics benelux.

De overgang naar de nieuwe naam, met een nieuwe strategie en nieuwe bedrijfsvoering is wereldwijd in fases doorlopen. Sinds januari 2016 zijn ook de locaties België en Luxemburg onderdeel van Aventics, zij worden bediend vanuit het Nederlandse kantoor in Boxtel. Aventics haalt voordeel uit het beste van twee werelden. De kwaliteit, deskundigheid en jarenlange ervaring van Bosch Rexroth met de flexibiliteit en innovatiekracht van een jong middelgroot bedrijf.

Dat Aventics innoveert hebben ze reeds bewezen met bijvoorbeeld de doorontwikkelde ventielsystemen. Na de succesvolle marktintroductie van de AV03 (met een maximale nominale flow van 300 l/min) breidde Aventics zijn AV- productfamilie in 2015 uit met de AV05 (met een maximale nominale flow van 700 l/min). Vergeleken met eerdere ventielsystemen beschikt de AV-serie over snelle schakeltijden, een laag gewicht en kleine afmetingen. Ook in 2016 staan er weer nieuwe productintroducties op het programma.

Nieuwe uitdaging
Na een succesvolle start in Nederland gaat Aventics in België en Luxemburg opnieuw bruggen bouwen. Een uitdaging, maar Geert-Jan Stöver (General Manager Benelux) heeft er vertrouwen in: “De boodschap wordt bij de huidige klantenkring in deze landen goed ontvangen. Zij hebben behoefte aan een focus op pneumatiek, welke wij bieden. Daarnaast kunnen ze blijven vertrouwen op het bekende merk. Waar wij als Aventics meerwaarde bieden is dat wij streven naar ‘makkelijk zaken doen’. Daarom investeren we o.a. in gebruiksvriendelijke online tools en technisch advies op maat!”

Achtergrond
Aventics produceert pneumatische componenten en systemen voor uiteenlopende toepassingen en industrieën en biedt speciale aandrijf- en besturingssystemen voor oa schepen en industriële voertuigen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Laatzen, nabij Hannover. Het bedrijf heeft productielocaties in Laatzen (Duitsland), Bonneville (Frankrijk), Eger (Hongarije), Lexington (USA) en Changzhou (China). Voor de Benelux is het kantoor gevestigd in Boxtel. Wereldwijd zijn er +/- 2.100 medewerkers.

Geschreven door

Aventics

AVENTICS (voorheen Rexroth Pneumatics) is wereldwijd actief als fabrikant van pneumatische componenten en systemen. Bovendien biedt AVENTICS speciale aandrijvings- en besturingssystemen voor schepen, industriële voertuigen en tandkettingen voor aandrijvingen en... Lees meer