Bedienen en monitoren in bijzondere omgeving

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Bedienen en monitoren in bijzondere omgeving

Siemens introduceert apparaten voor bediening en monitoring in bijzondere omgevingen. De nieuwe monitoren en panel-PC’s zijn geschikt voor hygiënische productieomgevingen, zoals de levensmiddelenindustrie of toepassingen in de chemische, olie- en gasindustrie.

De nieuwe roestvaststalen apparaten Simatic Inox Pro met hoge beschermingsklasse IP66K zijn geschikt voor hygiënische productieomgevingen in de voedings- en genotmiddelenindustrie, de farmaceutische en cosmetica-industrie of fijnchemicaliën. Ze beschikken over een analoog-resistief, 19-inch touchscherm met decoratieve folie die bestand is tegen chemicaliën. Daarnaast zijn ze voorzien van voedselveilige afdichtingen en splinterbeveiliging. De roestvaststalen behuizing (geslepen korrel 240) heeft een zodanig glad oppervlak, dat vervuiling wordt voorkomen. De nieuwe Inox Pro-apparaten met 19-inch display zijn leverbaar als industrie-PC IPC277D Inox Pro of als Ethernet-monitor IFP1900 Inox Pro. Alle nieuwe apparaten kunnen flexibel worden gemonteerd op een voet of aan een gelede arm.

De robuuste, nieuwe Simatic Panel PC Ex OG is ontwikkeld voor gebruik in de chemische, olie- en gasindustrie. Het apparaat voldoet volledig aan beschermingsklasse IP66 en is geschikt voor temperaturen van min 40 tot plus 65 graden Celsius, waardoor het kan worden ingezet in de Ex-zones 1/21 en 2/22.

De nieuwe Simatic Panel PC Ex OG is leverbaar met de displayvarianten 15 inch/4:3-formaat en 22-inch/16:9. Het capacitieve glazen multitouch-display met automatische helderheidsregeling is zelfs bij directe zonnestraling vrij van spiegeling. Het scherm kan ook met dunne handschoenen prima worden bediend. De industrie-PC is voorzien van een snelle Intel Core i7-processor, acht Gigabyte werkgeheugen en een 300 GB-SSD (solid-state-drive). De Simatic Panel PC Ex OG is configureerbaar met een draagarm of ook met een bureau- of vloerstandaard. Als opties zijn een camera, Bluetooth, WLAN en RFID-reader leverbaar

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark