Bespaar energie op uw koeltorens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Bespaar energie op uw koeltorens

U wilt energie en kosten besparen. Waarom dan niet op uw koeltorens? Almeco pakt uit met de permanent magneet motor (RPM-AC), een energiezuinige motor die speciaal ontworpen is voor gebruik in natte en droge koeltorens. Die motor vraagt bijna geen onderhoud en maakt minder geluid dan een traditionele motor.

Het maximale toerental van de RPM-AC is precies het toerental waarop de ventilator op volle snelheid moet draaien. Daarom is er geen tandwielkast/vertragingskast meer nodig en kan die motor op de plaats van de tandwielkast komen te staan. Dankzij de wegwerking van de as en de tandwielkast is er geen rendementsverlies op de vertragingskast en de overbrengingsas en kan er geen breuk ontstaan van die onderdelen. Bovendien beperkt het onderhoud zich tot jaarlijks smeren van de motor.

Het technische en chemische onderhoud van uw koeltoren in zijn geheel lijkt eenvoudig. Maar meestal is het zinvoller en goedkoper dat te laten uitvoeren door ervaren mensen met de juiste opleiding. Met Almeco vertrouwt u op meer dan 30 jaar ervaring in veilig koeltorenonderhoud, ongeacht het merk of het type koeltoren. Wij leveren bovendien kwalitatieve onderdelen, die getoetst zijn aan de “Best Beschikbare Technologie” en voldoen aan de strenge legionellawetgeving.

Almeco is VCA** gecertificeerd. Veilig werken zit in onze genen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark