Besparen met lichtschermen met netwerk integratie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Besparen met lichtschermen met netwerk integratie

Door gebruik te maken van lichtschermen die geïntegreerd zijn in het netwerk, biedt B&R een aanzienlijke besparing in veiligheidstoepassingen. Lichtschermen die zijn uitgerust met een openSAFETY interface zorgen ervoor dat vaste bedrading overbodig is, communicatie vindt namelijk direct plaats via het real-time Powerlink netwerk. Datalogic zal de lichtschermen met deze integratie als eerste op de markt brengen.

Slimme enkele lichtstraal evaluatie
Een voordeel van openSAFETY lichtschermen is de mogelijkheid om elke lichtstraal afzonderlijk te beoordelen. Indien het lichtscherm schuin geplaatst wordt, zorgt dit ervoor dat de extra sensoren die vroeger nodig waren om bijvoorbeeld te muten, nu niet meer nodig zijn. De richting waarin het product zich beweegt is eenvoudig te detecteren op basis van welke lichtstraal als eerste onderbroken wordt.

Eenvoudige configuratie en diagnose
Indien er gekozen wordt voor een B&R oplossing met openSAFETY lichtschermen, kunnen veiligheidsfuncties zoals muting en blanking eenvoudig geprogrammeerd worden via de Automation Studio ontwikkelomgeving. De hoeveelheid werk die nodig is voor een inbedrijfstelling is aanzienlijk verminderd, vooral in seriematige machines. Het stellen van diagnoses is vereenvoudigd, de beschikbare informatie is zichtbaar in normale tekst in plaats van led-codes.

Datalogic integreert openSAFETY
”Lichtschermen die uitgerust zijn met een openSAFETY interface bieden een heel nieuwe wereld van de veiligheidsoplossingen aan”, benadrukt Paolo Zanetta, product manager Veiligheid van Datalogic. ”De klant geniet maximale ontwerpvrijheid en bespaart zelfs geld ten opzichte van applicaties met digitale I/O.”

Geschreven door

B&R Industriële Automatisering BV

Van visie tot internationale concern De pioniersgeest van de oprichters Erwin Bernecker en Josef Rainer, samen met hun visie iets groots aan de automatiseringsbranche bij te dragen, vormt ook vandaag... Lees meer