Betrouwbaar temperatuur meten met SIL3

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Betrouwbaar temperatuur meten met SIL3

Meer dan 900 soorten zelfklevende tape is beschikbaar op de markt. Plakband voor industrieel gebruik maar ook voor thuis, in de bouw of gezondheidszorg. In productieprocessen waar gewerkt wordt met een kleverige substantie en een hoge temperatuur, kan temperatuurmeting lastig zijn. Maar niet voor de sensoren van Endress+Hauser. iTEMP® TMT–serie zorgt voor maximale procesveiligheid en hoge proceskwaliteit. Ze zijn veelzijdig inzetbaar en bij uitstek geschikt voor kritische toepassingen.

Hoge veiligheid van uw productie-installatie
Voor temperatuurmetingen die aan hoge veiligheidseisen moeten voldoen is de iTEMP® TMT82 leverbaar met SIL2/3 certificering en HART®7 protocol. Er is gestreefd naar een maximaal veiligheidsniveau volgens de standaard Din en iec 61508:2010 met uitgebreide diagnostische informatie volgens Namur ne107. De implementatie voor diagnostische functies bevordert de proces- transparantie en de mogelijkheid voor vroegtijdig ingrijpen in het proces. Hiermee is de TMT82 bij uitstek toepasbaar daar waar hoge veiligheidseisen aan een temperatuurmeting worden gesteld.

Verbeterde proceskwaliteit door nauwkeurige meetresultaten
Voor een hoog productierendement en maximale kwaliteit is het noodzakelijk om procestemperaturen zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijk te meten. De TMT82 temperatuurtransmitter is voorzien van twee sensoringangen en beschikt over vele functies zoals verschil- en gemiddelde waarden met sensor back-up, automatische sensoromschakeling, corrosie- en driftdetectie wat resulteert in een zeer betrouwbare werking van het meetpunt. Verbeterde meetresultaten worden bereikt door de standaard nauwkeurigheid van 0.1Kelvin en de mogelijkheid tot transmitter–sensor matching volgens de Callendar-Van Dusen methode.

Verkrijgbaar als low-cost transmitter tot zowel intelligente temperatuurtransmitter met digitale communicatie protocollen, atex en SIL certificering.
Geschikt voor 2-, 3- en 4-draadstechnologie en verschillende sensortypen met ingangen voor weerstandthermometers (RTD), thermokoppels (TC) en zowel spanning (mV)- als weerstandtransmitters (Ω). De TMT82 is beschikbaar in drie verschillende versies: standaard kop versie, optioneel DIN-rail of in een veldbehuizing en kan worden voorzien van een loop powered opsteek display voor het af te lezen van de meetwaarden.

Met al deze eigenschappen biedt de iTHERM® TMT82 een aantal zeer bruikbare voordelen voor de gebruiker.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Betrouwbaar temperatuur meten met SIL3

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer