Compacte Advanced Simatic controllers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Compacte Advanced Simatic controllers

Siemens breidt haar portfolio van Advanced Controllers in de familie Simatic S7-1500 uit met de twee bijzonder compacte controllers. De nieuwe Simatic S7-1511C en S7-1512C combineren CPU (inclusief front display) met ingangen en uitgangen in één behuizing. Het compacte ontwerp betekent dat de Simatic S7-1511C met 32 digitale I/O poorten slechts 85 millimeter breed is en de Simatic S7-1512C met 64 digitale IO aansluitingen slechts 110 millimeter.

Beide modellen kunnen worden uitgebreid met extra signaal modules indien meer in- en/of uitgangen nodig zijn. Technologische functies zoals tellen, meten en positioneren zijn al geïntegreerd in de hardware. De nieuwe Siemens controllers zijn vooral geschikt voor compacte machines, zoals serie productiemachines. Andere voordelen zijn de lagere kosten (tot 70%) in vergelijking met de modulaire controllers met gebruik van technologische functies. Omdat het station uit minder losse elementen bestaat zijn ook de voorraadkosten lager.

De nieuwe geavanceerde controllers van Siemens zijn klein in omvang, maar groot in prestaties. De Simatic S7-1511C heeft een bit performance van 60ns; de prestaties voor de iets grotere Simatic S7-1512C is 48ns. Door over te schakelen van de oudere generaties S7-300C controllers profiteren gebruikers dus van het grote scala aan functies in de high-performance hardware. Voor de integratie in netwerken hebben beide modellen een Profinet interface met twee poorten en een geïntegreerde webserver.

Simatic S7-1511C en S7-1512C engineering vindt plaats via de TIA Portal. Siemens heeft de TIA Portal V13 bijgewerkt met Service Pack 1. Deze nieuwe versie biedt krachtige functies, zoals varianten beheer. Automatisch adres aanpassing en Option Handling, centraal, lokaal en via netwerken. Dit biedt machinefabrikanten nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van modulaire- en uitbreidbare machines die bestaan uit vele machineopties. De Simatic S7-1511C en S7-1512C zijn vanaf medio juli verkrijgbaar.

Sinds de lancering van de nieuwe generatie Simatic S7-1500 controllers in 2012, heeft Siemens haar portfolio controller stelselmatig uitgebreid. Deze nieuwe compacte productlijn biedt gebruikers een totaal van veertien S7-1500 centrale controllers (waarvan 6 met geïntegreerde veiligheid) voor een grote verscheidenheid aan toepassingen – van kleine serieproductiemachines tot en met een complexe fabrieksinstallatie met alle belangrijke eisen zoals hoge verwerkingssnelheid en determinisme.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark