Complete Siemens weegterminals met standalone capaciteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Complete Siemens weegterminals met standalone capaciteit

Siemens breidt haar aanbod op het gebied van weegtechnologie uit met twee complete pakketten voor standalone toepassingen: de nieuwe weegterminal Siwarex WT231 voor niet-automatische weegschalen en de Siwarex WT241 voor bandwegers. Zij combineren weegelektronica en aanraakpaneel in een enkele unit.
De twee nieuwe weegmodulen zijn in een handomdraai te configureren als stand-alone toepassing en kunnen dankzij een RS485 Modbus RTU-interface in elke gangbare bedieningsomgeving worden geïntegreerd.

Siwarex WT231 voor niet-automatische weegschalen
Dankzij zijn uitgebreide diagnosemogelijkheden en instelbare grenswaarden is de Siwarex WT231 met geïntegreerde WP231-weegmodule uitermate geschikt voor gebruik in industriële omgevingen waar hoge eisen aan de nauwkeurigheid worden gesteld, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische en chemische industrie. De module is speciaal ontwikkeld voor het meten van vulniveaus en het wegen van goederen op weegplateaus.

Siwarex WT241 voor bandwegers
De Siwarex WT241 met geïntegreerde weegmodule WP241 voor bandwegers biedt niet alleen hoge mate van nauwkeurigheid, maar ook een groot aantal extra functies. De benodigde materiaalhoeveelheid wordt bepaald met behulp van zes totaaltellers. Daarnaast biedt een simulatiemodus voor bandsnelheden en -belasting uitgebreide testmogelijkheden – zelfs zonder aangesloten weegschaal of snelheidssensor.

De twee nieuwe weegmodulen zijn voorzien van een 4 inch aanraakpaneel en een breedbeeld TFT-kleurenscherm met hoge resolutie. Hiermee is intuïtieve bediening alsmede snelle invoer van parameters en inbedrijfstelling mogelijk. Dankzij de roestvrijstalen behuizing met IP65-beveiliging kunnen de twee nieuwe pakketten probleemloos in een groot aantal uiteenlopende industriële omgevingen worden toegepast, van de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische en chemische industrie tot mijnbouw, cementproductie en de staalindustrie.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark