DARE!! in de MKB Innovatie Top 100

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DARE!! in de MKB Innovatie Top 100

Op 20 augustus 2015 werd, tijdens het tiende jubileum van de MKB Innovatie Top 100, bekend gemaakt welke bedrijven zich in 2015 met recht innovatief mogen noemen. Onder deze 100 bedrijven ook DARE!! Instruments uit Woerden. Het is voor de tweede maal dat DARE!! tot de top 100 van innovatieve MKB-bedrijven behoort. Het product viel in de Verenigde Staten al eerder in de prijzen toen het direct na introductie eind 2014 werd gekozen in de EDN Hot 100 producten.

RadiField Triple A
Na in 2012 met het RadiCentre de 16e plaats te hebben bereikt, is het dit jaar gelukt met de RadiField Triple A. Een eerste product gebaseerd op een totaal nieuw concept om EMC immuniteitsmetingen uit te voeren. EMC staat voor ElektroMagnetische Compatibiliteit hetgeen kortweg inhoud dat elektronische apparaten elkaar niet mogen storen. Een belangrijk onderdeel hiervan is vast te stellen, in welke mate een product bestand is tegen elektromagnetische straling van buitenaf. Hiervoor dient een elektromagnetisch veld te worden opgewekt. Al bijna vijftig jaar gebeurt dit met grote versterkers en een losse antenne. Bij deze opzet gaat echter veel vermogen verloren. Het totaal nieuwe concept integreert alle componenten tot één compact instrument dat geen vermogen maar juist het veld combineert. Het combineren van veld vindt nagenoeg verliesvrij plaats. Resultaat, lagere kosten, lager energieverbruik, minder storingen en veel groter gebruiksgemak.

Storingsvrije wereld
Met de RadiField Triple A en de andere meetinstrumenten, die DARE!! nu al bijna 25 levert, levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan een veilige een storingsvrije wereld. Zeker met de enorme toename van elektronische waaronder veel draadloze apparatuur een wellicht onzichtbare maar essentiële meerwaarde voor de samenleving.

Nog spannend
Het blijft nog even spannend want de exacte rank is nog niet bekend gemaakt. Dit zal op 1 oktober gebeuren op de dag van de innovatie. Alleen het feit dat DARE!! opnieuw tot de 100 meest innovatieve bedrijven is gekozen zijn, maakt duidelijk dat het bedrijf innovatie serieus neemt.

Sail
De presentatie vond plaats in het gebouw van de KvK van Amsterdam met uitzicht op het IJ, waar de tall-ships van Sail te bewonderen waren. Tijdens de presentatie werd de link gelegd met de huidige innovatieve bedrijven en de durf die de Nederlandse handelsvloot in vroegere eeuwen al toonde.

Geschreven door

DARE!! Calibrations

DARE!! Calibrations is een zelfstandige werkmaatschappij onder de holding DARE!! International. Deze werkmaatschappij voert kalibraties onder accreditatie uit op het gebied van elektrische grootheden. Naast de kalibraties op het gebied... Lees meer