De nieuwe F12 generatie van Parker

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De nieuwe F12 generatie van Parker

Parker’s nieuwe compacte F12 efficiënte motor serie biedt hogere vermogen-gewichtsverhouding in minder ruimte.

Compact en gemakkelijk te installeren
De nieuwe generatie F12-152, F12-162 en F12-182 heeft kleinere afmetingen en een lager gewicht dan onze concurrenten kunnen bieden. Parkers nieuwe motoren zijn te gebruiken tot 480 bar, beschikbaar in SAE D en twee ISO versies en bieden flexibele aansluitpoort mogelijkheden om op maat gemaakte oplossingen voor de meeste applicaties te bieden en om te voldoen aan de eisen van de klant. Ten opzichte van de voorganger modellen heeft Parker bij deze serie een reductie van het geluidsniveau weten te realiseren van 6 – 10 dB.

Brandstofbesparing
Middels het gepatenteerde sferisch piston concept kunnen hoge toerentallen met hoge versnelling en maximale efficientie worden gerealiseerd. De hoge efficiëntie betekent minder energieverlies en minder warmte ontwikkeling. Onze klanten zullen profiteren van de reductie in koelingvermogen en besparen op brandstof en gewicht. Er wordt meer beschikbaar vermogen overgezet in productief werk en hierdoor wordt er minder energie verspild. Dit verminderd de uitstoot van gassen en stofdeeltjes en hierdoor is het mogelijk om te voldoen aan de toekomstige emissie eisen.

De eindgebruiker kan het brandstofgebruik aanzienlijk verlagen met de nieuwe generatie F12 in vergelijking met concurrenten. Testen tonen aan dat het verliesvermogen met 9.4 kW kan worden verminderd, wat neer komt op 2300 liter diesel aan jaarlijkste besparing.*

Uitstekende levensduur kosten
Het zeer efficiënte bent axis design met het unieke sperisch piston concept, beproefde gear synchronisatie, sterke cilinder barrel, dubbele conische lager en geoptimaliseerd valve plate concept bieden een zeer robuuste en betrouwbare motor in veeleisende toepassingen. In combinatie met onze beproefde track record van duurzame motoren, is inzetbaarheid uitstekend.

* vergelijk met een concurrent in een typische toepassing gebaseerd op 2500 rpm bij 300 bar en 1000 uur werking. Parkers nieuwe compacte F12 hoog efficiënte motor serie biedt een hogere vermogen-gewichtsverhouding bij een kleinere inbouwruimte.

Geschreven door

Parker Hannifin B.V.

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer