De nieuwe Fluke 438-II Power Quality en Motor Analyzer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De nieuwe Fluke 438-II Power Quality en Motor Analyzer

Het meten van mechanische belastingen vereist gewoonlijk belastingssensoren, die duur of fysiek ontoegankelijk kunnen zijn. De nieuwe Fluke® 438-II Power Quality en Motor Analyzer gebruikt innovatieve algoritmen om niet alleen de netvoedingskwaliteit van driefasige systemen te meten maar ook het koppel, rendement en toerental, om de prestaties van het systeem te beoordelen en overbelastingscondities op te sporen. Daardoor zijn er geen motorbelastingssensoren meer nodig.

De Fluke 438-II vereenvoudigt de diagnose van de motorprestaties doordat hij analysegegevens voor zowel de elektrische als de mechanische karakteristieken van de motor levert terwijl de motor draait. Met behulp van bedrijfseigen algoritmen meet de 438-II de driefasenstroom- en driefasenspanningsgolfvormen en vergelijkt deze met nominale specificaties om de mechanische motorprestaties te berekenen. De analyse wordt gepresenteerd in eenvoudige uitlezingen, zodat u gemakkelijk de bedrijfsprestaties kunt beoordelen en kunt bepalen of er afstellingen nodig zijn om te voorkomen dat storingen noodzaken tot een ongewenste uitschakeling van het systeem.

De analyzer beschikt tevens over meetfuncties om het motorrendement (d.w.z. de omzetting van elektrische energie in een mechanisch koppel) en het mechanische vermogen onder bedrijfslast te bepalen. Met deze meetfuncties kunnen onderhoudstechnici het vermogen van draaiende motoren vergelijken met het nominale motorvermogen, om te bepalen of de motor overbelast wordt of, omgekeerd, of de motor overgedimensioneerd is voor de toepassing, zodat er mogelijk sprake is van energieverspilling en te hoge bedrijfskosten.

De 438-II maakt deel uit van de Fluke 430-serie driefasen-Power Quality Analyzers, voor eerstelijns storingzoeken en langdurige trendregistratie zodat apparatuur probleemloos blijft werken.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Fluke Nederland BV

Fluke Corporation is wereldmarktleider in de productie, de distributie en het onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten en software. Fluke werd in 1948 opgericht en heeft sindsdien bijgedragen aan de... Lees meer