De nieuwe Wagner dubbelmembraanpomp Topfinish dd10

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: De nieuwe Wagner dubbelmembraanpomp Topfinish dd10

Betere coatingkwaliteit met minder materiaal – hoe kan dat? Door de juiste apparatuur te gebruiken!

De onderdelen die in contact komen met het coatingmateriaal, zijn uitsluitend van roestvast staal. Hierdoor volstaat één versie om alle applicaties uit te voeren en alle materialen te verwerken. Dit betekent dat er geen extra ombouwkosten zijn, wanneer op een later tijdstip een productwissel plaatsvindt. Dankzij het eenvoudige gebruik en onderhoud bespaart u ook tijd en geld. De gebruiker heeft maar vier standaardgereedschappen nodig om de pomp te demonteren en te monteren. Het duurt zelfs nog geen tien minuten om een membraan te vervangen.

De nieuwe, pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp Wagner topfinish dd10 voor manuele en automatische luchtverstuivende pistolen is vanaf heden beschikbaar! Hij kan bijvoorbeeld gebruikt worden om houten meubelen te beitsen, metalen onderdelen te coaten en chroomverf op kunststof onderdelen aan te brengen. Een doorslaggevend voordeel voor u is de pulsatievrije materiaaluitstroom, waardoor een materiaaldrukregelaar niet meer nodig is. Naast de hogere aankoopkosten leidt een drukregelaar tot extra afval, spoelmiddelverbruik en onderhoudskosten.

De pomp is uitgerust met twee precies instelbare reduceren met manometer voor de pompdruk en verstuivingslucht,. Hierdoor kan de pomp uiterst eenvoudig en snel bediend worden. De bedieningsunit kan in de lengte of dwars op de pomp bevestigd worden voor een optimaal gebruik. De Wagner topfinish dd10 kan dus ook probleemloos geïntegreerd worden in diverse installaties.
Tot 70 % minder afval

”De lage pompinhouden geoptimaliseerde materiaaluitstroom verminderen het afval tot 70 % in vergelijking met gelijkwaardige pompen, omdat er bij een kleurwissel minder spoelmiddel nodig is. Dit leidt tot een drastische besparing van spoelmiddelen. Omdat het spoelen zonder residu gebeurt, verloopt de verwerking van materialen op basis van epoxy of PU probleemloos”, verklaart Alexander Bertsch, Senior Product Manager Liquid bij Wagner.

Topfinish dd10
Pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp
Optimale afwerkingsresultaten met een duidelijke kostenbesparing – met de dubbelmembraanpomp Wagner topfinish dd10.
Voordelen:
•Pulsatievrije materiaalstroom zonder gebruik van een materiaaldrukregelaar zoals bij conventionele pompen, voor een gelijkmatig spuitpatroon
•Snel en eenvoudig gebruik en onderhoud
•Kan probleemloos geïntegreerd worden in diverse installaties
•De onderdelen die in contact komen met het materiaal, zijn uitsluitend van roestvast staal
•Heel wat minder afval en oplosmiddelen dankzij het lage pompvolume

Geschreven door

WSB Finishing Equipment B.V.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling – oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg... Lees meer