DENIOS breidt assortiment uit met Haws Axion msr™ oogdouches

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: DENIOS breidt assortiment uit met Haws Axion msr™ oogdouches

Sinds begin 2016 levert DENIOS ook de kwalitatief zeer hoogwaardige nood- en oogdouches van het Amerikaanse merk Haws. Het Axion msr™ systeem van Haws is de eerste en momenteel enige oogdouche die voldoet aan de vereisten voor het spoelen van de ogen volgens de medische voorschriften en de natuurlijke functie van het menselijk oog.

Dit revolutionaire systeem, waarvoor patent is aangevraagd, heeft een aantal eigenschappen die het onderscheiden van ieder ander systeem op de markt voor het spoelen van de ogen:
• omgekeerde stroom voor spoelen van oog en gezicht
• laminaire stroom water voor spoelen van de ogen zorgt voor een consistente doorstroom
• door de constructie is de opwaartse snelheid van het water bij het oog nul voor maximaal comfort voor het slachtoffer
• ieder model kan ter plekke worden ingesteld als oogdouche of oog- en gezichtsdouche

Bescherming van het menselijk oog – Het traansysteem
Het menselijk oog is van nature voorzien van een automatisch smeer- en reinigingssysteem, ook wel het traansysteem genoemd. Het bestaat uit de traanklier, die het traanvocht produceert, de traankanaaltjes die het vocht naar het oogoppervlak brengen en de traanpunten die het overtollige traanvocht afvoeren naar de traanzak. Van daar wordt het door de traanbuis verder afgevoerd naar het neusslijmvlies. Dit is de reden waarom de neus gaat lopen tijdens het huilen. Als er bijvoorbeeld een chemische stof in het oog terechtkomt, dan wordt deze stof door het natuurlijke reinigingsmechanisme van het oog naar de neusholte afgevoerd, waarna het kan worden ingeademd of ingeslikt. De ideale behandeling bij ongevallen met chemicaliën of stofdeeltjes is om de ogen te vegen in de richting van de neus af

Verbetering van de techniek voor eerste hulp
Aanpassing van eerste-hulpverlening in commerciële en industriële branches aan aanvaarde medische inzichten is een grote stap vooruit voor de juiste behandeling ter plekke van ongevallen op de werkvloer. Zelfs bij kleine incidenten die weinig nazorg nodig hebben is het raadzaam om het risico van complicaties door verontreinigingen in de neusholte te vermijden.

Axion msr™ producten zijn leverbaar als combinatiedouches, als douches voor montage op de muur en vrijstaand op een voet. Bovendien zijn de sproeikoppen (voor oogdouche, oog- en gezichtsdouche en lichaamsdouche) achteraf aan te brengen op de meeste bestaande Haws installaties.

De medisch verantwoorde oplossing
De medische wetenschap schrijft voor dat ogen in geval van nood van binnen naar buiten moeten worden uitgespoeld, door spoelvloeistof vanaf de ooghoek bij de neus over het oog naar de buitenste ooghoek te laten lopen. Dit voorkomt dat eventuele verontreinigingen via de traanpunten in de neusholte terecht kunnen komen. Traditionele oogdouches werken precies tegenovergesteld hieraan en kunnen dus resulteren in verergering van de verwondingen van het slachtoffer. Axion msr™ is het enige systeem dat overeenkomt met de aanbevelingen van de medische sector.

Geschreven door

Denios BV

Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij... Lees meer