Direct bediende magneetventielen met scheidingsmembraan

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Direct bediende magneetventielen met scheidingsmembraan

Camozzi heeft een nieuwe serie magneetventielen ontwikkeld, de Serie K8DV, die voldoet aan alle eisen om agressieve of warmtegevoelige media te scheiden, zoals vereist door de nieuwe technologieën. Dankzij het scheidingsmembraan wordt het medium gescheiden van alle interne metalen onderdelen van het magneetventiel en wordt zelfs de geringste opwarming die door de magneetspoel wordt gegenereerd, vermeden. Met de nieuwe serie met totale mediumscheiding speelt Camozzi in op de toenemende vraag naar miniatuur magneetventielen met scheidingsmembraan. Daarbij is volop gebruik gemaakt van de ervaring die is opgedaan met de Serie K8.

De Serie K8DV kenmerkt zich door het zeer compacte ontwerp, de lage massa, de hoge toelaatbare debieten en het zeer lage interne volume. Door de keuze voor het materiaal van het membraan (FKM, EPDM of FFKM) en de behuizing (PEEK) kan het magneetventiel in een zeer brede range van toepassingen worden gebruikt. Hierbij valt onder meer te denken aan medische, analytische, chemische en farmaceutische, biotechnologische en milieutoepassingen.

Het ventiel is beschikbaar in een cartridge-versie of geschikt voor montage op een basisplaat. Dankzij de geringe afmetingen voldoet het ventiel aan alle installatie-eisen van draagbare of laboratoriumapparatuur.

Technische specificaties
Functie: 2/2 normaal gesloten
Bediening: direct bediend met scheidingsmembraan
Pneumatische aansluitingen: cartridge voor manifold of met flens voor basisplaat
Nominale doorlaat:0,7 mm
Kv (l/min): 0,1
Werkdruk: 0 – 2 bar
Bedrijfstemperatuur: 5 – 50°C
Medium: Vloeistoffen / agressieve of inerte gassen
Responstijden: AAN ≤ 10 ms, UIT ≤ 15 ms
Installatiein elke positie

Materialen in contact met medium
Behuizing: PEEK
Afdichtingen: FKM – EPDM – FFKM

Electrische specificaties
Spanning: 24 V DC – 12 V DC – 6 V DC – 5 V DC – 3 V DC – overige spanningen op aanvraag
Spanningstolerantie: ± 10%
Vermogensopname: 0,6 W
Belastingcyclus: ED 100%
Electrische aansluiting: 2 pins 0,5 x 0,5, steek 4 mm
Beschermingsklasse: IP00

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi Automation behoort tot de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijvingen en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Sinds de oprichting in 1964 heeft Camozzi zich ontwikkeld... Lees meer