Douwes breidt uit met Service- & Kalibratiecentrum

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Douwes breidt uit met Service- & Kalibratiecentrum

Douwes International BV heeft een nieuwe tak van sport aan haar activiteiten toegevoegd. Het kalibreren van Torque gereedschap met de daaraan verbonden jaarlijkse onderhoudsbeurt verzorgen we nu in huis. Dit betekent efficiency en continuïteit voor onze klanten.

Bij hoogwaardige verbindingen is de juiste kracht (moment) voor het aandraaien van de bout of moer van essentieel belang. Tijdens het proces van gecontroleerd aandraaien van een verbinding is een hoge nauwkeurigheid vereist. Om de nauwkeurigheid en continuïteit van uw productieproces te waarborgen is het noodzakelijk dat de Alkitronic machine jaarlijks wordt gecontroleerd, geserviced en gekalibreerd.

Tijdens een kalibratie-service worden de volgende activiteiten uitgevoerd:
Visuele inspectie van het gereedschap; Demontage van de krachtvermeerderaar; Ontvetten, inspecteren van de inwendige tandwielen; Montage van de krachtvermeerderaar met nieuw vet; Kalibratie van de machine op de kalibratietestbank; Certificeren van de kalibratie.

Douwes is een ge-autoriseerd service en kalibratie-centrum van Alkitronic.

Geschreven door

Peco Douwes BV

Peco Douwes BV is een technische groothandel. Sterk in schroef-, montage en verbindingstechniek. Wij hebben een groot assortiment aan hoogwaardige montagegereedschappen, gericht op industriële toepassingen. Het is een breed omvattend... Lees meer