Duurzaam en nauwkeurig doseren met ProMinent Sigma

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Duurzaam en nauwkeurig doseren met ProMinent Sigma

Tijdens de ACHEMA 2012 introduceert marktleider ProMinent de geheel vernieuwde Sigma reeks motorgedreven doseerpompen voor dosering tot 1000 liter per uur.

Meteen valt de bedieningsunit op; deze is afneembaar waardoor de doseerpomp in vrijwel iedere gewenste positie is in te bouwen en snel en eenvoudig in iedere installatie aan te passen is.
Om bij iedere combinatie van toepassing en doseermedium het juiste gewenste doseerresultaat te verkrijgen, is de Sigma voorzien van een intelligente bewegingsbesturing. Door te kiezen uit de verschillende doseerprofielen worden de aanzuigsnelheid en doseersnelheid aangepast aan de specifieke eigenschappen van de chemicaliën en procesomstandigheden. Bijvoorbeeld een snelle aanzuiging en een langzame doseerslag resulteren in een gelijkmatige, continue dosering. Deze intelligente besturing zorgt daardoor voor een zeer nauwkeurige dosering, wat het verbruik van chemicaliën vermindert en zo geld en het milieu spaart.

De nieuwe Sigma doseerpomp registreert alle bewegingen in combinatie met vermogensvraag en stuurt op basis van het benodigde vermogen de motor aan. Hierdoor wordt in vergelijking tot conventionele pompsturingen bij volle belasting meer dan 15% energie bespaard en bij nominale belasting loopt dit zelfs op tot 30% energiebesparing.
Het dubbel veiligheidsmembraan met lekdetectie beschermt de omgeving en voorkomt verspilling van chemicaliën. Deze lekdetectie alarmeert de gebruiker door middel van een rood LED en een melding op het beeldscherm. Naar gelang de instelling zal de pomp stoppen of blijven doseren. Het speciale ontwerp van de doseerkop en het veiligheidsmembraan zorgt ervoor dat het doseermedium altijd binnen de doseerkop blijft.

De nieuwe Sigma Control doseerpomp van ProMinent maakt uw proces veiliger, bespaart energiekosten en beschermt het milieu.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark